Motor

Max Verstappen es fa llegenda amb la primera victòria a Montmeló després d'una desfeta de Mercedes

Amb 18 anys, l'holandès és el pilot més jove de la història a guanyar un gran premi de Fórmula 1; Kimi Räikkönen ha estat segon després de pressionar-lo mitja cursa, i Vettel ha estat tercer

Actualitzat

El Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1 ha vist una cursa sense Mercedes i, per tant, un podi inèdit, sense Nico Rosberg ni Lewis Hamilton. L'increïble Max Verstappen, primer; Kimi Räikkönen, segon, i Sebastian Vettel, tercer, han estat, en part, els beneficiats de l'inversemblant accident que ha deixat fora de combat els dos primers pilots a la classificació del mundial abans del quart revolt del circuit.

Hamilton ha sortit bé des de la "pole", però ha dubtat en la primera frenada i Rosberg l'ha avançat còmodament per l'exterior. L'anglès no s'ha volgut esperar a recuperar la posició, i en el primer tram recte ha fet una maniobra arriscada per passar per l'interior el seu company, que ha respost amb la mateixa rauxa i li ha barrat el pas. Hamilton ha hagut de seguir avançant forat de la pista, el seu cotxe ha lliscat amb la gespa i en la pèrdua de control s'ha endut Rosberg pel davant.

En menys de mig minut, la cursa s'ha acabat per als Mercedes, i els Red Bull han passat a liderar la prova, amb els Ferraris llançats a la persecució. Carlos Sainz ha fet de convidat inesperat durant les primeres voltes, en la tercera posició, però el Toro Rosso ha acabat cedint davant la potència dels monoplaces italians.

Així doncs, la primera meitat de la cursa s'ha desenvolupat amb Daniel Ricciardo liderant amb fermesa, també amb Verstappen seguint-lo de prop, i Vettel i Räikkönen decidits a atrapar-los i no deixar passar l'oportunitat que l'absència dels Mercedes els brindava.

L'estratègia a l'hora de canviar els pneumàtics tous pels intermitjos ha canviat la situació abans de la volta 40, i el jove holandès ha agafat la iniciativa, però sempre sota pressió. Räikkönen l'ha assetjat durant 20 girs, mentre que, més enrere, la batalla pel tercer lloc ha invertit l'ordre dels equips, i Vettel s'ha hagut de defensar dels atacs de Ricciardo. La lluita entre aquests dos pilots en les últimes voltes ha donat un dels millors espectacles de la jornada. Dissortadament, s'ha acabat una volta abans del final amb una punxada de l'australià, que ha garantit el tercer lloc a Vettel. Ricciardo ha aconseguit acabar quart, amb tres rodes.

Amb això, ja res més ha canviat. Verstappen ha resistit i s'ha convertit en l'heroi de la temporada. Amb divuit anys, i en el cap de setmana en que debutava amb Red Bull, s'ha convertit en l'únic pilot des de fa un any que ha guanyat un gran premi de Fórmula 1 sense pertànyer a Mercedes.

Molt més enrere, Valtteri Bottas ha posat el seu Williams en el cinquè lloc, i Sainz ha arribat sisè, un dels millors resultats de la seva carrera. Fernando Alonso ha vist com el seu segon motor de la temporada deia "prou" a la volta 47 i s'ha hagut de retirar deixant el McLaren a la cuneta.

Un cop finalitzada la cursa, els comissaris s'han reunit per valorar l'afer entre els dos Mercedes. La topada ha quedat qualificada com a "incident de cursa" i no hi haurà cap sanció, ni per a Hamilton ni per a Rosberg.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut