Futbol

Marta Unzué, exjugadora del Barça: "Ens endúiem la roba a rentar a casa"

Dotze temporades vestint la samarreta blaugrana van permetre a la central navarresa viure de primera mà la professionalització del futbol femení

Redacció Esport3Actualitzat

Se'n va anar cedida a l'Athletic Club fa cinc anys, després de dotze temporades de blaugrana. Marta Unzué ha experimentat el pas de l'amateurisme a la professionalització de l'equip femení de futbol del Barça. En una entrevista a TV3, la central navarresa, de 35 anys, neboda de Juan Carlos Unzué, explica amb detall com eren les coses en aquell equip que l'any 2007 va baixar a Segona Divisió.

"Els primers anys no entrenàvem ni a la ciutat esportiva. I, a més, ho havíem de fer en horari de nit. Els desplaçaments es feien tots en autobús. No teníem esmorzar ni dinar i ens endúiem la roba a rentar a casa. Aquestes coses han anat canviant, l'staff estava format, només, per 4 persones. Ara en són 20."

El fet que compartís vestidor amb Patri, Mariona, Alèxia i Aitana, indica que, tot i les grans diferències, no ha passat tant temps.

"Es van anar fent passes petites. El club va apostar decididament per nosaltres i ens va proporcionar les condicions, que no teníem, per fer-nos professionals."

En aquest creixement, el Barça va recuperar la categoria que havia perdut el 2007 i, tres temporades després, va començar a guanyar títols. La final d'aquest dissabte a Bilbao és fruit de la continuïtat de l'aposta del Barça pel futbol femení.

Marta Unzué va vestir de blaugrana durant 12 anys (TV3)
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut