Ciclisme

Mark Cavendish guanya a l'esprint l'edició número 100 de la Milà-San Remo

Mark Cavendish ha guanyat a l'esprint la Milà-San Remo, la clàssica de les clàssiques ciclistes per excel·lència, i que aquest any ha arribat a la seva edició número 100. El velocista britànic de l'equip Columbia s'ha imposat en un ajustat esprint final a l'alemany Heinrich Haussler després de 298 quilòmetres de recorregut, mentre que el gran grup, encapçalat pel noruec Thor Hushovd, ha arribat només dos segons després del guanyador.

Actualitzat
En la seva primera participació, Cavendish s'excloïa del grup dels favorits dies abans de la prova, perquè assegurava que era massa llarga i complicada per les seves condicions. Però el seu equip ha treballat bé, s'ha trobat en la forma adequada en el moment precís i, amb la inestimable ajuda del seu company George Hincapie, i de manera molt ajustada, ha fet valer el seu poderós final davant la duríssima oposició de l'alemany Heinrich Haussler, l'encarregat de llançar un esprint llunyà que ha sorprès la resta d'aspirants i que ha estat a punt de reportar-li la victòria.

Tots dos s'han jugat el triomf d'una prova com sempre molt nerviosa, amb diverses escapades de relativa importància que no han fructificat malgrat la dificultat del recorregut perquè els equips dels esprínters han estat atents i no han permès aventures de gran entitat, l'última de dos habituals dels millors podis, Filippo Pozzato i Davide Rebellin.

Per tant, la Milà-San Remo s'ha encaminat cap a una clàssica "volata", en la qual els grans velocistes començaven a jugar les seves cartes fins que Haussler ha llançat un llarg atac al qual solament ha pogut respondre Cavendish, que no s'ha rendit i ha pogut festejar un dels triomfs més importants de la seva carrera.

Amb aquesta victòria, relleva en el palmarès l'espanyol Óscar Freire i el suís Fabian Cancellara i assoleix el primer triomf d'un britànic en aquesta prova des que el 1964 ho va aconseguir el mític Tom Simpson.

El gran grup, amb la resta d'aspirants al triomf, ha creuat la línia d'arribada només dos segons després del guanyador. El noruec Thor Hushovd ha guanyat l'esprint per a la tercera plaça per davant de l'australià Allan Davis, els italians Alessandro Petacchi i Daniele Bennati i l'espanyol Aitor Galdós.
Anar al contingut