El discutit Luuk de Jong celebra el primer gol amb Riqui Puig, titular per primer cop a la Lliga 21-22
El discutit Luuk de Jong celebra el primer gol amb Riqui Puig, titular per primer cop a la Lliga 21-22
barça

Luuk de Jong: "El Barça no em va contractar per ser el recanvi de Messi"

El davanter neerlandès, que viu una segona joventut a l'equip del seu cor, recorda amb orgull el seu pas pel Camp Nou

Redacció Esport3Actualitzat

L'afició del PSV Eindhoven ha cantat gols de Luuk de Jong més de 150 vegades. L'última, dimarts a l'anada dels vuitens de la Champions davant el Dortmund. En l'any que va vestir de blaugrana, el golejador neerlandès va anotar 7 dianes que semblen poques al costat de la petjada que va deixar entre els barcelonistes. L'eco del "Luuk, Luuk, Luuk" que els culers entonaven després d'un dels seus cops de cap encara ressona entre les runes del vell Camp Nou.

El davanter de 33 anys tampoc ho oblida. En una entrevista a "The Guardian", el De Jong efímer recorda amb orgull el seu pas per Barcelona:

"Vaig marcar alguns gols importants, la majoria de cap. En un moment van cantar el meu nom al Camp Nou als córners o a les faltes. No hi ha res millor que això. N'estic molt orgullós."

Luuk va arribar al Barça, via cessió, procedent del Sevilla sobre la botzina del mercat d'estiu de 2021. Ronald Koeman va pensar en el seu compatriota per mitigar l'adeu d'última hora de Griezmann, no pas per tapar la ferida oberta per la marxa inesperada de Messi.

"La sortida de Messi va ser estranya. Per descomptat que no em van contractat com el seu recanvi. Ningú pot reemplaçar aquest home. Però és cert que ocupava la seva taquilla al vestidor."

Una anècdota valuosa que s'engloba dins d'una experiència catalana que l'internacional "orange" conservarà al calaix dels bons records. No els pot aigualir ni l'intent de cedir-lo al Cadis per Nadal, bloquejat afortunadament pels interessos de l'equip aleshores ja de Xavi. 

Anar al contingut