Griezmann tanca una etapa de dues temporades al Barça (Reuters)
Barça

Griezmann torna a l'Atlètic de Madrid i Luuk de Jong, cedit al Barça

L'acord s'ha pogut fer oficial després del tancament de fitxatges un cop s'ha desbloquejat la cessió de Saúl Ñíguez al Chelsea per a una temporada amb opció de compra

Redacció Esport3Actualitzat

Antoine Griezmann s'ha convertit en el gran protagonista de l'últim dia del mercat de fitxatges. En una operació llampec, gestada en qüestió d'hores, el davanter francès abandona el Barça i se'n va a l'Atlètic de Madrid. L'acord preveu la cessió del francès a l'equip "colchonero" per a una temporada més una segona d'opcional amb una opció de compra obligatòria.

Amb la sortida de Griezmann, el Barça s'estalvia una de les fitxes més altes de la plantilla, ja que l'Atlètic es fa càrrec del sou del jugador, fet que li ha permès incorporar un davanter. El davanter escollit pel Barça és Luuk de Jong, que arriba al Camp Nou cedit per a una temporada sense opció de compra pel Sevilla, on no entrava en els plans de Julen Lopetegui. Ronald Koeman coneix perfectament el futbolista, al qual ja va tenir a les seves ordres en la seva etapa de seleccionador dels Països Baixos.

Luuk de Jong, nou jugador del Barça

L'acord s'ha pogut fer oficial minuts després del tancament de fitxatges un cop s'ha desbloquejat la cessió de Saúl Ñíguez al Chelsea per a una temporada amb opció de compra. La Lliga ha confirmat l'operació a tres bandes un cop revisada tota la documentació.

Griezmann, dues temporades de blaugrana

Els dies de confeti de Griezmann al Camp Nou s'han acabat. De fet, fa dies que es van acabar perquè el seu rendiment mai ha estat al nivell esperat i en consonància al que el Barça va pagar a l'Atlètic de Madrid ni el fet que fos el segon futbolista més ben pagat de la plantilla.

Els números, les estadístiques, sempre han estat superiors a la seva ascendència al joc de l'equip. Va arribar com un crac mundial, campió del món amb França, i ha destacat més pel seu esforç que no pas per la seva capacitat de desequilibri i de marcar diferències.

Ha combinat partits amb grans gols i assistències amb actuacions que han fet sortir de polleguera el públic barcelonista. Capaç de passar absolutament desapercebut en molts partits i amb un baix rendiment que van portar Koeman a fer-lo suplent en els dos clàssics de la temporada passada.

Sempre ha tingut excuses al seu baix rendiment. Quan no era l'ombra de Messi era la posició al camp. Koeman, que sempre l'ha defensat, es va cansar de sentir-lo rondinar.

Torna d'on va venir. D'on va venir a la segona, perquè el primer intent del Barça va acabar amb un documental, "La decisió", on Griezmann va deixar amb un pam de nas Bartomeu i companyia en decidir continuar una temporada més a l'Atlètic de Madrid.

Anar al contingut