El tècnic del Girona, Míchel, dedica la victòria contra el Barça a l'afició present a Montjuïc
El tècnic del Girona, Míchel, dedica la victòria contra el Barça a l'afició present a Montjuïc
girona

L'únic equip que no ha guanyat la Lliga amb els punts del Girona en la jornada 16

El Madrid de la temporada 14-15, entrenat ara per Ancelotti, va sucumbir contra el Barça de Luis Enrique, el de l'últim triplet

Redacció Esport3Actualitzat

La gesta del Girona s'explica amb emocions i xifres. L'equip blanc-i-vermell és el que més victòries suma de les grans Lligues europees. L'assalt a Montjuïc va ser el tretzè triomf del campionat i va tornar a catapultar els de Míchel al liderat en solitari amb 41 punts, després de 16 jornades.

Els números del Girona només s'han igualat o superat en nou ocasions en les darreres dècades: cinc amb el Barça de Messi com a protagonista i una, el curs passat, amb el Barça de Xavi. I en tots els nou d'aquests precedents, menys un, l'equip que ha protagonitzat una arrencada tan fulgurant ha acabat proclamant-se campió de Lliga.

L'excepció que confirma la regla la trobem en el Madrid de la temporada 14-15, líder amb 42 punts --inclús un més que el Girona--, abans de la dissetena cita. Aquell quadre entrenat per Carlo Ancelotti en la seva primera etapa al Bernabéu va sucumbir contra el Barça de Luis Enrique, el de l'últim triplet.

 

Anar al contingut