Pedri durant un entrenament de la selecció espanyola (EFE)
Eurocopa 2020

Pedri i Jordi Alba, titulars amb Espanya

La "roja" s'estrena contra Suècia a l'estadi de La Cartuja de Sevilla, amb un equip renovat marcat per la joventut i, en molts casos, la inexperiència d'alguns jugadors en les grans cites

Redacció Esport3Actualitzat

Espanya debuta amb la baixa destacada de Sergio Busquets, positiu per coronavirus. Ho fa a les 21h i contra Suècia a l'estadi de La Cartuja de la Sevilla. Aquest és el primer onze titular de Luis Enrique.

Tot i els dubtes que això ha generat, la confiança de Luis Enrique és màxima.

Luis Enrique, davant dels mitjans de comunicació, no va començar a respondre preguntes fins abans enviar, en nom seu i de tots els seus jugadors, una abraçada a Christian Eriksen, a qui va desitjar una ràpida recuperació. Sobre el debut contra el combinat suec, va destacar que seria important començar amb bon peu.

El primer partit sempre és important perquè et serveix per prendre el pols a la competició. No serà un partit fàcil, pel rival i per les circumstàncies que han rodejat el partit. Controlarem el que estigui a la nostra mà. Ho afrontem amb il·lusió i ganes d'estar al nostre nivell. Mirarem de pressionar ben amunt, per recuperar la pilota el més a prop possible de la seva àrea. Aquest és el nostre pla de partit.

Sobre les possibilitats d'Espanya en aquest torneig, Luis Enrique  és optimista i no descarta absolutament res.

Tot el que he dit fins ara no és postureig. Crec que podem fer-ho bé. El primer objectiu ha de ser classificar-nos per a la següent ronda però estem absolutament capacitats per fer-ho. És un equip que pot lluitar pels títols.

Preguntat per la joventut de l'equip i la possible falta de lideratge al seu combinat:

No ens falta lideratge perquè tots els jugadors seran líders. Perquè seran ells els que hauran de prendre les decisions sobre el terreny de joc. I jo també soc un líder més, tant a les verdes com a les madures. Els entrenadors hem de ser líders perquè decidim qui juga i com juguem. Tots els entrenadors som un líder en potència.

Tot i que li han preguntat diverses vegades, Luis Enrique no va voler dir qui serà el porter titular del seu equip. Després de l'entrenador espanyol, ha estat el torn de Jordi Alba. Amb l'absència de Busquets, Alba excercirà de capità. El lateral del Barça es mostra igual d'optimista i ambiciós que Luis Enrique.

El nostre capità és Busquets i desitgem amb força que torni. És vital per a nosaltres, tant des del punt de vista futbolístic com pel que fa a l'aspete humà. El que ha passat aquests dies no ha alterat molt els nostres plans. La feina del míster ha estat bona i important. Tots sabem quina idea vol implantar. Estem amb ganes de debutar. En una competició com la lliga, guanya el més regular. Aquí és diferent. Tenim un equip ben treballat i sabem el que volem.

El partit entre Espanya i Suècia començarà a les nou de la nit.
ARXIVAT A:
Eurocopa2020
Anar al contingut