Espanyol

L'Espanyol firma una temporada brillant i torna a Primera per la via directa

El conjunt dirigit per Vicente Moreno ha recuperat la màxima categoria del futbol espanyol un any després i per la via directa, quatre jornades abans del final de Lliga

Cristina Busquets RoviraActualitzat

A la seva presentació, Vicente Moreno demanava cautela, tot i ser conscient del repte majúscul que tenia al davant: "Hem de tenir prou humilitat  per saber que avui estem a Segona Divisió i jo mateix sóc entrenador de Segona  Divisió". I la categoria de plata es va estrenar amb un triomf plàcid davant de l'Albacete: "Victòria molt important per fer un punt i a part del patiment de la temporada passada", explicava el de Massanassa a la roda de premsa posterior al partit.

La primera derrota va ser a la sisena jornada, a Vallecas, un 21 d'octubre del 2020; una derrota per la mínima: "Això no és tan fàcil. Crec que ho he anat dient des del principi. Aquí haurem de treballar molt". A finals de novembre va començar una ratxa de cinc victòries consecutives a la Lliga (Saragossa, Cartagena, Sporting, Logronyés i Almeria), amb la cirereta del golàs d'RDT davant del conjunt andalús que tancava l'any. "El gol ha estat un golàs. En tot el seu conjunt, no recordo haver vist de forma directa un gol com el d'avui. Per descomptat que és difícil trobar un gol com el d'avui", relatava Moreno en acabar el partit.

El 2021 va començar amb derrota a Las Palmas i un mes de gener gris, amb tres punts de dotze possibles. "Tendència perillosa, no, però no són els números que hem de fer, evidentment. Nosaltres hem de guanyar més que perdre", reconeixia el tècnic blanc-i-blau després d'aquesta ratxa.

De la mala arrencada d'any es va passar a guanyar el líder, el Mallorca (1-2), però tres empats consecutius van generar dubtes (Sporting, Oviedo i Mirandés). Un gol poc valorat de Melamed a Miranda va donar peu a una ratxa imparable. L'equip ni tan sols va trobar a faltar els penals fallats per RDT. El hat-trick de Puado amb Las Palmas empenyia, això sí, amb tota la cautela del món: "Això no està fet", els de Vicente Moreno cap a l'objectiu: tornar a Primera una temporada després.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut