Els jugadors de l'Espanyol celebren el gol de Stuani davant el Reial Madrid (EFE)
Els jugadors de l'Espanyol celebren el gol de Stuani davant el Reial Madrid (EFE)
Espanyol

Les opcions de l'Espanyol per jugar la Lliga Europa passen per un triple empat amb Athletic i Rayo Vallecano

La Lliga arriba a l'última jornada sense haver assignat totes les seves places per a competicions europees. L'Espanyol és un dels aspirants a jugar la Lliga Europa

Actualitzat

El FC Barcelona arriba a l'última jornada de Lliga amb els deures fets, com a campió de Lliga i amb un lloc assegurat a la Lliga de Campions. El Reial Madrid tancarà la temporada en blanc, però, com a mínim, ha aconseguit un lloc en la primera competició europea. Darrere seu, Atlètic de Madrid i València es jugaran l'últim bitllet directe, sense haver de passar per la fase prèvia. Tres punts separen els dos equips, però la diferència de gols afavoreix els valencians.

Els llevantins, però, no es poden descuidar. Tenen el Sevilla a només 1 punt. Si perden, fins i tot es podrien quedar sense la quarta plaça, fora de la prèvia de la màxima competició europea. Darrere dels andalusos hi ha un forat important de punts fins al sisè, el Vila-real, amb un lloc assegurat a la Lliga Europa. La batalla serà per la setena plaça de la classificació, que pot donar un lloc per a la segona competició europea.

Les opcions de l'Espanyol

L'Athletic Club de Bilbao és el setè, amb 52 punts. El Màlaga és vuitè, amb 50 punts, seguit de l'Espanyol i del Rayo Vallecano, amb 49. El Màlaga necessita guanyar i que els bascos perdin. L'Espanyol necessita un triple empat amb els finalistes de la Copa i els madrilenys per fer valer la millor suma de punts aconseguida en els encreuaments amb aquests dos rivals. L'opció per a l'equip de Paco Jémez és guanyar i esperar que el Màlaga no guanyi i que la la resta de perdin. Empatats a punts amb els bascos, haurien d'aconseguir una victòria per un marge escandalós de gols (l'Athletic ara mateix ha encaixat 3 gols més dels que ha marcat, i, el Rayo, 20).

Totes aquestes matemàtiques, però, podrien quedar en paper mullat. Si l'Athletic Club guanyés la final de la Copa del Rei, accediria a la Lliga Europa com a campió de la Copa. I el setè classificat, en el cas que fos qualsevol altre, es quedaria amb un pam de nas.

El Sevilla també podria accedir a la Lliga de Campions com a campió de la Lliga Europa (jugarà la final contra el Dnipro), però això no generarà un lloc extra en la segona competició europea per a un altre equip espanyol. De la mateixa manera que si els andalusos fossin quarts i campions d'aquesta competició, el cinquè (València) tampoc tindria un lloc extra a la Champions.

Aquests són els partits de l'última jornada (tots es juguen dissabte a les 18.30) per a aquests equips:

Granada - Atlètic de Madrid

Almeria - València

Màlaga - Sevilla

Vila-real - Athletic Club

Celta - Espanyol

Rayo Vallecano - Reial Societat

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut