Xavi observa com Kounde cau a terra en un moment del partit al Diego Armando Maradona de Nàpols
Xavi observa com Kounde cau a terra en un moment del partit al Diego Armando Maradona de Nàpols
BARÇA

L'empat a Nàpols complica encara més la presència del Barça al Mundial de Clubs

Els de Xavi necessiten classificar-se per a semifinals de la Champions i que l'Atlètic de Madrid no remunti contra l'Inter

Redacció Esport3Actualitzat

L'empat contra el Nàpols no només té conseqüències en el present més immediat del Barça --que haurà de rematar la feina a Montjuïc--, sinó també en el futur. El resultat aconseguit en territori italià complica encara més la participació de l'entitat barcelonista al Mundial de Clubs del 2025 als Estats Units.  

Europa hi tindrà dotze representants: quatre són els campions de la Champions des de l'edició del 2020-21 fins a la del 2023-24 i els altres vuit seran els que tinguin més punts en aquestes mateixes edicions. El barem de puntuació per establir aquesta classificació és el següent:

  • 2 punts per victòria i 1 punt per empat;
  • 4 punts per jugar la fase de grups, 5 per passar a vuitens, 1 per accedir a quarts, 1 per passar a semifinals i 1 per classificar-se per a la final.

 

Tenint en compte aquests paràmetres, ara mateix el Barça estaria fora del Mundial. Els blaugrana tenen 56 punts, mentre que l'Atlètic de Madrid en té 62. Per això, el Barça necessita guanyar el Nàpols a Montjuïc, accedir a semifinals i esperar que l'Atlètic no guanyi l'Inter de Milà en la tornada dels vuitens de final. Si tots dos equips acabessin empatats, seria el Barça qui obtindria la classficació per haver obtingut més punts en la present edició de la competició.

Un empat que afecta també la butxaca

A banda, la segona conseqüència del resultat de Nàpols és la implicació econòmica: si hagués guanyat, el Barça s'hauria embutxacat 2,8 milions d'euros. L'empat, en canvi, només té un premi de 930.000 euros.

 

Anar al contingut