L'àrbitre Isidro Díaz de Mera Escuderos, un dels que surt al vídeo de Reial Madrid TV (Europa Press)
L'àrbitre Isidro Díaz de Mera Escuderos, un dels que surt al vídeo de Reial Madrid TV (Europa Press)
Futbol

LaLiga podria personar-se contra els vídeos de Reial Madrid TV denunciats pel Sevilla

El Sevilla podria tenir el suport de l'organisme de Javier Tebas en un recorregut de la denúncia que no s'albira gens fàcil

Redacció Esport3Actualitzat

El pas del Sevilla de denunciar davant el Comitè de Competició els vídeos arbitrals de Reial Madrid TV pot tenir més repercussions. LaLiga estudiarà personar-se en la denúncia del club sevillà si l'RFEF acaba obrint un expedient contra el Reial Madrid.

A la prèvia del Reial Madrid-Sevilla d'aquest diumenge (21.00), Reial Madrid TV va fer la seva feina preventiva habitual en els últims temps: assenyalar l'àrbitre del partit, en aquest cas Díaz de Mera, com un sospitós d'antimadridisme, i posar així l'ombra del dubte sobre l'honradesa i imparcialitat de la competició.

Una pràctica que, fins ara, el canal oficial del club blanc havia pogut fer, tot i algunes protestes per part de rivals o del col·lectiu arbitral que no havien passat d'aquí.

La decisió del Sevilla, que lluita per la salvació, ha tingut molta repercussió les últimes hores. Consideren que la pràctica del canal blanc condiciona el desenvolupament normal de la competició.

Els jugadors del Reial Madrid posant per a la foto abans d'un partit (Europa Press)

Segons han confirmat diversos mitjans, el Sevilla podria tenir, doncs, el suport de l'organisme de Javier Tebas. LaLiga, que ja s'ha mostrat crítica en diverses ocasions amb els vídeos de Reial Madrid TV, tindria dos camins: si decideix no personar-se, ho faria sota el pretext d'una falta de base jurídica, com va passar amb els intents previs del Comitè.

Segons la SER, no obstant, la diferència en aquest cas podria ser que la denúncia presentada pel Sevilla és externa, i l'RFEF hauria d'escollir un jutge instructor del cas per determinar si els vídeos de la televisió blanca poden seguir existint al futbol espanyol.

El recorregut de la denúncia

El camí del Sevilla a la justícia no sembla senzill. D'una banda, la Llei General de Comunicació Audiovisual assegura que qualsevol mitjà de comunicació és lliure de defensar una línia editorial pròpia. En canvi, l'article 106 del Codi Disciplinari xoca frontalment amb les accions de la televisió del Reial Madrid.

Aquest article prohibeix declaracions en què "es qüestioni l'honradesa i imparcialitat de qualsevol membre del col·lectiu arbitral o dels òrgans de l'RFEF". També fa referència que "el menyspreu o utilitzar un llenguatge ofensiu, insultant, humiliant o malsonant" seran sancionats.

En tot cas, la sanció que hi pugui haver al Madrid seria en principi econòmica, i d'una quantitat que serien pessigolles per al club de Florentino.

La denúncia del Sevilla

Tot va començar amb la queixa formal del Sevilla davant una pràctica que s'ha anat tornant habitual i que, segons l'escrit del club, degrada el futbol espanyol:

"El club vol reiterar la seva condemna més enèrgica davant aquests comportaments i campanyes orquestrades per soscavar la imatge de l'estament arbitral, que produeixen un dany greu al futbol espanyol i posen en dubte la integritat de la competició."

"El Sevilla ha procedit a denunciar aquest dissabte davant el Comitè de Competició la campanya de persecució i fustigació cap al senyor col·legiat Díaz de Mera, designat com a àrbitre principal del partit entre Reial Madrid i Sevilla, i cap al col·legiat González Fuertes, àrbitre designat per al VAR, a través de Reial Madrid TV, la televisió oficial del Reial Madrid".  

 

Anar al contingut