El Palau Sant Jordi i el Palau blaugrana
El Palau Sant Jordi i el Palau blaugrana
Bàsquet

L'afició del Barça ja ha escollit entre el Palau Blaugrana i el Sant Jordi

El club blaugrana plantejava jugar alguns partits d'Eurolliga i dels play-off de l'ACB al Sant Jordi

Redacció Esport3Actualitzat

Tres dies després de plantejar el trasllat puntual de partits de bàsquet del Palau Blaugrana al Palau Sant Jordi, el Barça ja ha pres una decisió. Després de recollir l'opinió dels socis i abonats al Palau, el club ha descartat portar l'equip a la muntanya de Montjuïc per disputar alguns partits de l'Eurolliga.

El vestidor blaugrana tampoc ho veia de bon ull. Roger Grimau i Satoransky hi van dir la seva aquest dijous. "Estic profundament i absolutament enamorat del Palau Blaugrana. Aquesta és la meva opinió", deia l'entrenador blaugrana evidenciant la preferència sobre el debat obert pel club.

Per estudiar aquest possible canvi, el Barça va encarregar una breu enquesta als socis amb només dues preguntes. Després de demanar si es disposa d'un abonament per als partits de bàsquet al Palau Blaugrana, el club ja apel·lava directament a la possibilitat d'anar al Sant Jordi.

"En unes condicions de preu similars a les actuals, estaria disposat a anar al Palau Sant Jordi, en alguns partits importants?" Les respostes van des del "segurament sí" al "segurament no". 

"Avaluada la informació que transmet el sondeig, el club informa que tots els partits de l'ACB així com de l'Eurolliga en les properes temporades es seguiran disputant al Palau Blaugrana, a l'espera de disposar d'un nou Palau, propietat del FC Barcelona, com així està previst", diu el comunicat del Barça.

En aquest text, el club detalla que l'enquesta ha estat únicament orientada a saber què pensen els socis sobre un trasllat que s'hauria donat només si es complien tres condicions: majoritària acceptació per part dels associats en el trasllat, disponibilitat de la instal·lació i que la inversió pugui tenir un retorn acceptable.

El motiu de la proposta

El Barça estudiava el canvi de seu davant del ple a la graderia de molts partits. Aquest canvi li permetria admetre nous abonats que són a la llista d'espera, admetre més aficionats rivals i vendre més entrades generals, fet que, de retruc, augmentaria els ingressos per taquillatge.

El Barça, a més, resoldria un dels requisits d'aforament que demana l'Eurolliga: pavellons amb un mínim de 10.000 espectadors. El Palau Blaugrana està per sota d'aquest aforament, però la tradició històrica del Barça i el fet que des de fa temporades tingui projectat un nou Palau amb capacitat per a 15.000 espectadors han fet que l'Eurolliga hagi rebaixat l'exigència sobre el club català.

Anar al contingut