Ronald Araujo durant un partit amb el Barça
Ronald Araujo durant un partit amb el Barça
Barça

La quantitat econòmica que la FIFA pagarà al Barça per la lesió d'Araujo

El club blaugrana haurà de rebre una indemnització de la FIFA per la lesió del central en el partit entre l'Uruguai i l'Iran

Redacció Esport3Actualitzat

Ronald Araujo només va aguantar 40 segons al terreny de joc en l'amistós entre l'Uruguai i l'Iran. El central blaugrana va tenir molèsties a l'adductor de la cama dreta i, després de les proves mèdiques, se li ha detectat una lesió més greu de la que es creia en un primer moment.

Finalment, Araujo ha pres la decisió de passar pel quiròfan, cosa que tindrà el jugador entre dos i tres mesos apartat dels terrenys de joc. Durant tot aquest temps que estigui de baixa, la FIFA haurà de respondre i indemnitzar econòmicament el Barça. Així ho determina el Programa de Protecció de jugadors, aprovat el 2018 i amb vigència fins a l'any que ve.

Segons aquest document, programa la FIFA ha de pagar un màxim de 20.458 euros al dia -amb un límit d'uns 7,5 milions-​ al club del jugador lesionat, sempre que la baixa d'aquest superi els 28 dies de durada, com és el cas de la d'Araujo. D'aquesta manera, el màxim organisme del futbol mundial pagarà aquesta quantitat de 20.458 euros diària al Barça fins que el central uruguaià es recuperi i tingui l'alta mèdica.

Anar al contingut