Gundogan, celebrant el gol a Mendizorrotza
Gundogan celebrant el gol a Mendizorrotza (Reuters)
Barça

La peça imprescindible per a Xavi: Gündogan o el jugador dels 3.500 minuts

A les portes dels quarts de la Champions, els seus números d'aquesta temporada superen, fins i tot, els registrats amb el City en la campanya anterior

Xavi LemusActualitzat

Les alineacions de Xavi aquesta temporada són Gündogan i 10 més. El migcampista alemany s'ha convertit en el jugador més utilitzat tant a la Lliga com a la Champions amb 3.465 minuts en total. Gràcies a la seva qualitat i polivalència, el tècnic egarenc l'ha situat com a migcentre i com a interior amb arribada. Els seus números en una posició més avançada són molt destacables, ja que aquesta temporada ha fet 10 assistències. Un paper protagonista a nivell ofensiu, complementat amb 5 gols al Campionat de Lliga, alguns de decisius en el resultat.

Per tot plegat, un Gündogan fins ara immune a les lesions s'ha convertit en una peça clau per a Xavi Hernández:

"La temporada de Gundogan és excel·lent, ho diuen els seus números. Però no només és això, és el que aporta, la pausa, el "tempo". I després que ha estat diferencial en molts partits, en gols, assistències, mostrant personalitat, el que transmet, el que ens ajuda. És un futbolista diferencial i bàsic per a l'equip."

Unes estadístiques que superen les de la temporada passada al City de Pep Guardiola, on ja era imprescindible en els plans de l'entrenador català. De fet, a l'actual curs futbolístic Gündogan ha liderat l'estadística del jugador de les cinc grans Lligues que més ocasions de gol genera. Per tant, un fitxatge de rendiment imminent.

 
Anar al contingut