Futbol

La bretxa salarial s'eixampla: l'escandalosa diferència de primes per guanyar la Lliga de les Nacions

Les jugadores d'Espanya cobraran 160.000 euros si guanyen el títol, enfront dels 10,5 milions que va rebre la selecció masculina

Redacció Esport3Actualitzat

La selecció espanyola de futbol disputa dimecres a Sevilla la final de la Lliga de les Nacions, contra la de França. És la primera edició de la versió femenina d'aquesta competició. El premi en metàl·lic per a les campiones està establert en 160.000 euros, mentre que les finalistes percebran 100.000 euros.

Unes xifres que contrasten diametralment amb les recompenses que van rebre els seus homòlegs masculins, quan, ara fa vuit mesos, van guanyar el mateix títol, derrotant en la final Croàcia en els llançaments de penals. En aquell cas, els jugadors de Luis de la Fuente es van repartir 10 milions i mig d'euros, mentre que els finalistes es van emportar 9 milions

L'1,5% de la recompensa rebuda pels homes

Una diferència abismal, que significa que, en cas de victòria, les jugadores de Montse Tomé cobrarien l'1,5% del salari masculí, o, dit d'una altra manera, 65 vegades menys. Unes quantitats que no aporta directament la UEFA, sinó que són les mateixes federacions que les distribueixen entre les seves futbolistes. 

Un panorama ben diferent del d'altres federacions, com la de Noruega o la dels Estats Units, que contemplen sous equiparats per a les seleccions masculina i femenina. 

La Lliga de les Nacions en versió femenina té encara un llarg camí per recórrer. Ara per ara, no té un patrocinador propi, ni tampoc una marca de pilota oficial. Aquesta és la primera edició de la competició, i, evidentment, necessita millorar. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut