ESPANYOL

Keita Baldé, un exemple de compromís a l'Espanyol

Si creu o no en l'ascens, és un secret que es guarda per ell mateix. Ho ha explicat a una entrevista a 3Cat, la primera que concedeix des que va arribar a l'Espanyol

Imma Casares FerrreiroActualitzat

D'entrada, Keita Baldé, perico des de l'estiu, sorprèn per la seva simpatia i espontaneïtat. Una manera de fer que el du a autopresentar-se:

"On jo he crescut jugàvem a futbol la major part del temps però a mi m'agrada la perruqueria, tallava els cabells als meus amics, el disseny de moda, la creació, la música, tinc molts hobbies".

Keita Baldé va néixer a Arbúcies fa gairebé 29 anys. És de pares senegalesos i, encara que ell no ha patit mostres de racisme i ha tingut una vida força plàcida, el seu jo més solidari l'ha dut en més d'una ocasió a involucrar-se en causes socials com la que va protagonitzar en plena pandèmia de la covid pagant de la seva butxaca l'allotjament a una seixantena de temporers de Lleida d'origen africà. Una acció reconeix Keita "que va sorgir de forma improvisada, però que va fer plorar d'emoció als meus pares".

Keita Baldé va aterrar a l'Espanyol en l'últim mercat d'estiu cedit per l'Spartak de Moscou. El seu fitxatge va generar molta il·lusió perquè l'avalava una trajectòria prolífica de 82 gols en set equips diferents. Al club blanc-i-blau no està tenint el protagonisme que volia. Entre Luis García, primer, i Luis Miguel Ramis, actualment, el davanter d'Arbúcies només ja jugat 252 minuts repartits entre 17 partits.

"Rendir-me no és una opció per mi perquè sempre he treballat molt i he aconseguit el que he volgut a base de sacrifici. El fet de no haver marcat no em treu la son perquè la meva carrera i estadístiques ho diuen tot i no tinc cap dubte que quan faci el primer gol entraran els altres".

Dissabte, Keita Baldé va participar en la jugada del 2 a 2 que va marcar Salvi i que va precedir el ja anomenat "miracle d'Ipurua" amb l'esbojarrada remuntada (2 a 3 amb gol de Lazo) contra l'Eibar:

"La intenció d'anar a la pilota i d'anar a marcar va confondre el porter; va anar bé perquè la piliota va entrar". 

La remuntada gestada als minuts 97 i 99 va donar pas a una explosió d'èxtasi sobre la gespa d'Ipurua on es va poder veure el Keita Baldé més compromès amb l'equip i amb l'objectiu de l'ascens:

"El cap i el cor em diuen moltes coses que me les guardo per mi i que les diré quan acabi la temporada. El que ara penso sobre l'ascens és un secret que no puc revelar perquè em duria mala sort..

Keita Baldé conclou que "haig de provar la Primera Divisió espanyola perquè l'Espanyol m'ha tocat el cor". 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut