Walker i Jackson, protagonistes de l'acció polèmica d'aquest dissabte a Wembley
Walker i Jackson, protagonistes de l'acció polèmica d'aquest dissabte a Wembley (EFE)
Futbol

Hi ha motiu per comparar la càrrega de Walker amb l'expulsió d'Araujo?

La jugada polèmica de la semifinal de la FA Cup entre el City i el Chelsea ha estat considerada un contacte legal

Redacció Esport3Actualitzat

El barcelonisme continua sota els efectes de l'eliminació de la Champions, sobretot, per la manera com es va produir. L'expulsió amb vermella directa d'Araujo va fer que la solidesa de l'equip de Xavi caigués com un castell de sorra. Una barreja de frustració i atrevits analistes arbitrals han intentat excusar el central uruguaià, fins i tot negant el contacte.

Encara amb el record de l'acció del "charrúa" a la retina, aquest dissabte el lateral del Manchester City Kyle Walker ha protagonitzat un embat amb el davanter del Chelsea Jackson que la xarxa ha comparat amb la jugada determinant del Barça-PSG. Però hi ha raons per equiparar-les?

Començant pel més recent, convé revisar el xoc entre Walker i l'ex del Vila-real a la semifinal de la FA Cup. La primera diferència és que, en aquest cas, la carrera entre el defensa i el davanter arrenca gairebé al mig del camp i avancen a la mateixa velocitat. Quan entren a l'àrea, el capità del conjunt de Pep Guardiola fa una càrrega que el col·legiat ha considerat legal. És a dir, espatlla contra espatlla, amb un o els dos peus a terra, sense perillositat, amb la pilota a distància de ser jugada i sense utilitzar braços o colzes.

D'altra banda, veient repetit per enèsima vegada com Araujo interromp la incursió a l'àrea de Bradley Barcola, l'impacte no encaixa amb aquesta definició de càrrega legal. El de Rivera, malgrat replegar abans que el seu oponent, veu com el jove futbolista francès l'avança i no mesura bé el seu intent de càrrega. La seva mà colpeja la cara de Barcola mentre també hi ha contacte entre cames.

Més enllà de l'anàlisi de jugades amb semblances, el duel celebrat a Wembley també s'ha decantat a favor dels interessos de Walker i els seus "cityzens" gràcies a un gol solitari. L'ha signat en els últims minuts Bernardo Silva, que en la seva celebració ha semblat expiar els fantasmes del penal errat en la tanda contra el Madrid.

 

Anar al contingut