Futbol

Guardiola demana paciència amb Flick i declina cap responsabilitat en el cas Xavi

El tècnic de Santpedor ha parlat de la convulsa situació de Xavi al Barça i ha elogiat el nou tècnic Hansi Flick

Redacció Esport3Actualitzat

La paraula de Pep Guardiola sempre es fa escoltar, i justament avui ha fet una reflexió clara sobre la manera en com Xavi ha marxat del Barça. Una reflexió contundent, sense detalls, i que ha fet a l'Empordà, amb motiu del Legends Trophy, una trobada anual d'exfutbolistes de primer nivell que comparteixen la passió pel golf. El trofeu, que ha arribat a la sisena edició, està apadrinat pel tècnic de Santpedor.

"El que hagi pogut passar amb Xavi no és cap culpa meva."

Se li ha preguntat com va viure tota la polèmica, però ha tirat pilotes fora. 

"Ho he vist des de Manchester, des d'allà. Així ho he vist.  Al no estar a dins, desconec el procés..."

Ha aprofitat el moment per desitjar sort a Xavi, i ha assegurat que sap que li anirà molt bé. 

 

Elogis a Flick

Guardiola assegura que no té una relació estreta amb el tècnic alemany, Hansi Flick, que han coincidit un parell de vegades. Tot i això, només ha sabut dir coses positives d'ell. Ha insistit a dir que té experiència internacional i que, sobretot, se li ha de donar temps. 

"Se li ha de donar temps. Intentar que l'ajudin des de dintre, perquè sempre que arribes a un club nou necessites ajuda. Suport total a ell, i de mica en mica..."

I ha afegit: 

"S'haurà de veure, deixar-lo fer, ja que les lligues no es guanyen al setembre o a l'octubre, i donar-li temps. Necessites temps, i que l'equip vagi jugant, i al final de temporada ja es veurà com estan..."

 

El planter blaugrana

Una de les qüestions que s'han tractat en la roda de premsa és la plantilla del Barça, formada per jugadors joves. Jugadors amb talent, segons Pep Guardiola, que també s'ha omplert d'elogis cap al planter, que creu que el club ha de protegir molt bé. 

"Una sorpresa... El planter no et falla mai, segurament perquè coneixen la casa. L'impacte ha estat molt gran, quan nosaltres hi érem només acompanyàvem. Aquests no acompanyen, són decisius."

El Reial Madrid

També ha parlat sobre el potencial del Reial Madrid. Guardiola creu que l'arribada de Mbappé al conjunt de Carlo Ancelotti serà molt potent, però no treu mèrit a l'equip, que veu com un dels favorits, amb el francès o sense. 

"Arribant a tantes finals, i guanyar-les... És el rival favorit. Però per a tots els del darrere és una motivació guanyar-los. El Madrid sempre ha estat un equip molt fort, amb molta força davant."

El gran Girona

Pep Guardiola no podia acabar la roda de premsa sense fer menció de la temporada per emmarcar del Girona i la feina de Míchel, que considera extraordinari. També ha tingut paraules d'elogi per a aquest equip on hi ha el seu germà, i també ho ha volgut dir. 

"Potser encara no són conscients de la bestiada que han fet. La forma en què han jugat, classificar-se per a la Champions..."

"Ara han d'aconseguir que sigui un equip estable..."

Els Joaos, què passarà?

Per acabar, la situació dels Joaos també s'ha mencionat, i Guardiola ha volgut expressar que no sap en quin punt es troba l'acord. 

"El que ha de ser és el millor per a tothom. Desconec la situació, sé que és jugador nostre i, si no arriba a un acord, doncs s'haurà de quedar..."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Guardiola
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut