Espanya s'enfrontarà amb Portugal a la Lliga de Nacions (Reuters)
Futbol

Espanya s'enfrontarà amb Portugal a la Lliga de Nacions

El més destacat del sorteig de la Lliga de Nacions 2022/23 ha estat el duel ibèric Espanya-Portugal al grup A2, un altre Bèlgica-Països Baixos a l'A4 i un terrible A3 amb Itàlia, Alemanya i Anglaterra

Agència EFEActualitzat

La Lliga de Nacions 2022/23 començarà l'any que ve amb quatre jornades al juny: 1 i 2: 2-8; 3 i 4: 8-14. Es completarà amb dues més entre el 22 i el 27 de setembre.

Espanya i Portugal parteixen com a caps de cartell de l'A2, amb un duel ibèric de màxima rivalitat. Completen la sèrie Suïssa, a la qual la Roja va eliminar als quarts de final de l'última Eurocopa i els lusitans a la semifinal de la primera edició de la Lliga de Nacions en què es van proclamar campions, i la República Txeca, quartfinalista al torneig continental amb el golejador Patrick Schick com a gran figura i que encara està en la lluita per assolir el Mundial de Qatar 2022.

 

França, la vigent campiona després de derrotar Espanya a la final de Torí, s'enfrontarà amb Dinamarca, la selecció que més ha evolucionat en els últims temps, Croàcia, a la qual va vèncer a la final del passat Mundial de Rússia 2018, i Àustria.

Itàlia, Alemanya i Anglaterra tindran un grup absolutament espectacular, amb Hongria com a "convidada" d'excepció.

Els quatre primers de cada grup disputaran la fase final i els quatre últims baixaran a la Lliga B, en què sobresurt el grup 4 amb Suècia, Noruega, Sèrbia i Eslovènia. Ucraïna i Escòcia, que s'enfrontaran a la repesca de classificació per al Mundial, també es veuran les cares en aquest torneig dins del grup B1, que completen Irlanda i l'Armènia del tècnic Joaquín Caparrós

Anar al contingut