Barça

Els jugadors del Barça, excepte Alves i Messi, tornen aquesta tarda a la feina després de l'aturada de Nadal

Onze dies després d'haver aconseguit el Mundial de Clubs i quan ha passat una setmana de l'inici oficial de les vacances -després de la golejada, 9-0, a l'Hospitalet-, la plantilla del Barça posa fi al descans nadalenc per començar a preparar els reptes del 2012. Tots els futbolistes excepte Dani Alves, amb permís fins dissabte, i Leo Messi, absent fins dilluns, es posaran a partir de les set de la tarda a les ordres de Pep Guardiola. No hi seran, lògicament, els lesionats que té l'equip: David Villa, Ibrahim Afellay i Andrés Iniesta. Els que més vacances han tingut, a banda de Messi i Alves, han estat els altres americans -Mascherano, Maxwell, Adriano i Alexis-, a més de Keita i Abidal, que van marxar després de ser campions del món a Yokohama.

Actualitzat
Una setmana després de golejar l'Hospitalet a la Copa (9-0) i encetar les vacances de Nadal, el Barça torna als entrenaments per començar a preparar la tornada a la competició, el 4 de gener, davant l'Osasuna al Camp Nou en l'anada dels vuitens de final de la Copa. Només Messi, amb permís fins dilluns, i Dani Alves, que torna dissabte, dia 31, allarguen un descans que van començar abans del partit de Copa contra l'Hospitalet. De fet, tant Messi com Alves, juntament amb els sud-americans Mascherano, Adriano, Alexis i Maxwell, el francès Abidal i el malià Keita, fa onze dies que estan de vacances, ja que van rebre el permís just després que l'equip es va coronar com a millor del món a Yokohama, a la final del Mundial de Clubs davant el Santos.

També estaran absents els lesionats de llarga durada David Villa i Afellay, i Andrés Iniesta, que contra l'Hospi es va retirar lesionat al bíceps femoral de la cama esquerra i encara té una setmana de recuperació per endavant.

Els jugadors estan citats per iniciar l'entrenament sota les ordres de Pep Guardiola a les set de la tarda, en la que serà la primera sessió preparatòria en vistes d'un mes de gener que es presenta farcit de duels interessants. Després de jugar contra l'Osasuna el dia abans de la vigília de Reis, els barcelonistes afrontaran, el diumenge 8, el derbi amb l'Espanyol a Cornellà-el Prat. A continuació, el dijous 12, els blaugranes visiten Pamplona per jugar la tornada dels vuitens de la Copa. I després de rebre el Betis al Camp Nou el següent cap de setmana, es podria produir el primer clàssic del 2012. En cas que el Barça elimini l'Osasuna i el Reial Madrid faci el mateix amb el Màlaga, la ronda de quarts de final de la competició del KO tindria dos clàssics en tres dies -amb un Màlaga-Barça de Lliga, curiosament, al mig-. El Barça tancarà el primer mes de l'any, que pot arribar a tenir vuit partits, amb un compromís complicat a El Madrigal, davant del Vila-real.

Hleb no s'entrenarà

Tot i que torna al Barça després de finalitzar la seva cessió al Wolfsburg alemany, el bielorús Alexander Hleb no s'entrenarà amb el grup en aquesta primera sessió. Com és sabut, no entra als plans de Guardiola, i el club li busca una nova sortida.

Rosell demana "joc net" financer

El president del Barça, Sandro Rosell, va dir dimecres, durant el transcurs de la 6a edició de la Conferència Internacional dels Esports a Dubai, que la posada en marxa del joc net financer de la UEFA és vital per al futbol europeu. "Alguna cosa falla. El primer que s'ha de fer és aplicar les normes del joc net financer. No és raonable que un club no pagui a un altre, jugui i a sobre et guanyi", ha dit Rosell, que a més ha demanat que el futbolista sigui qui pagui la comissió del seu agent després d'un traspàs i no el club que el fitxa.

Alexis, amb la primera dama de Xile

Abans de tornar cap a Barcelona, el davanter blaugrana Alexis Sánchez va visitar la residència oficial del president de Xile, el Palau de la Moneda de Santiago, on va ser rebut per la primera dama del país, Cecilia Morel. Durant l'estada al seu país, també ha mostrat la seva cara més solidària, participant en actes amb nens, als quals ha recomanat la pràctica de l'esport.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut