Un jugador del Vilanova de l'Aguda consola Musa en un partit d'aquesta temporada.
Un jugador del Vilanova de l'Aguda consola Musa en un partit d'aquesta temporada.
FUTBOL

El Vilanova de l'Aguda abandona el camp del Bellcaire pels insults racistes a un jugador

L'entrenador va decidir treure del terreny de joc els seus jugadors després que Musa es poses a plorar

Actualitzat

El Vilanova de l'Aguda va decidir retirar-se del camp del Bellcaire d'Urgell quan faltaven tres minuts per acabar el partit com a protesta pels insults racistes que estava rebent un dels seus jugadors, segons publica el diari la Mañana.

Segons el mateix diari, el president de l'entitat, Josep Capell, va explicar que el futbolista Musa es va posar a plorar davant la falta de respecte d'un petit sector d'aficionats locals i tot seguit l'entrenador de l'equip va decidir abandonar el terreny de joc en senyal de protesta. El col·legiat va fer constar a l'acta que el partit s'havia suspès perquè el Vilanova havia abandonat el terreny de joc. L'equip de futbol d'un petit poble de 60 habitants de la Noguera perdia en aquells moments per 3-0 en un partit del grup 14 de la Tercera Catalana.

El president del Bellcaire d'Urgell, Joan Carrasco, considera que els fets que van passar en el partit s'han sobredimensionat:

"Si hagués passat res gruixut l'acta arbitral ho hagués explicat. I no hi diu res. Si algun insult es va produir va ser aïllat, d'un sol espectador. Condemnem fermament tots els actes de racisme perquè fa anys que juguen jugadors negres al nostre equip i actualment en juguen dos però ahir al nostre camp no es van produir els fets que s'expliquen"

El Vilanova de l'Aguda ha agraït a través del seu Twitter les mostres de suport cap a Musa i ha manifestat "que ni el club, ni la immensa majoria d'aficionats, ni el poble de Bellcaire han tingut males formes vers el nostre club."

 

Es dóna la circumstància que en aquest grup de Tercera Catalana, els municipis que hi juguen tenen més de 1.000 habitants. La Seu d'Urgell, 12.000, Solsona, 9.000, Bellpuig, 3.000. Tots, menys el Vilanova de l'Aguda que resisteix des de fa 40 anys amb un equip federat amb una poció màgica que els fa invencibles:

 

ARXIVAT A:
Racisme
Anar al contingut