Benzema, en una acció amb el Reial Madrid
Benzema, en una acció amb el Reial Madrid
futbol

El VAR li canvia la vida al Madrid... a pitjor

Els blancs són l'equip que s'hauria beneficiat més si no s'hagués introduït la tecnologia correctora

Redacció Esport3Actualitzat

Deixant de banda l'irresoluble embolic de les mans dins de l'àrea, hi ha consens a afirmar que l'invent del videoarbitratge ha convertit el futbol en un esport més just. Sens dubte, abans de la implantació del VAR, l'agost de 2018, el futbol era un esport més condicionat pels errors humans dels àrbitres.

Relevo ha analitzat quin participant de la Lliga s'ha vist més afectat negativament per les intervencions del VAR en aquests 4 anys i escaig. O cosa que és el mateix: quin equip s'hauria beneficiat més si no s'hagués introduït la tecnologia correctora al futbol. I les dades assenyalen el Reial Madrid per sobre dels altres.

19 gols anul·lats

El VAR ha intervingut més de 600 vegades canviant la decisió inicial d'un col·legiat. En els més de 1.700 enfrontaments que s'han jugat amb VAR, l'equip blanc lidera el rànquing de gols anul·lats amb 19. El segueix el Sevilla amb 14, mentre que el Barça és quart amb 10 dianes invalidades que s'havien concedit en un principi.

Quan el responsable de la sala VAR es posa mans a l'obra i escruta un possible gol de Benzema i companyia, en un 78% d'ocasions l'anul·la i tan sols el 22% en surten beneficiats. Però l'informe del nou mitjà del grup Vocento va més enllà dels gols i acaba indicant que són 44 les vegades que el VAR ha actuat per capgirar una decisió favorable als de Florentino Pérez de qualsevol índole. Nou només aquest curs.

Amb tot, el Madrid ha aconseguit adjudicar-se dues de les quatre Lligues disputades amb VAR, per una blaugrana i una altra que va acabar a la vitrina "colchonera".

Anar al contingut