Casillas bloca una pilota durant la final del Mundial 2010
Casillas bloca una pilota durant la final del Mundial 2010
futbol

La veritable història darrere el tuit homòfob d'Iker Casillas

L'exporter del Madrid assegura que la seva fingida sortida de l'armari ha estat un hackeig del seu perfil oficial

Redacció Esport3Actualitzat

"Espero que em respectin: soc gai." Aquesta ha estat la més que desafortunada piulada que el perfil oficial d'Iker Casillas ha publicat aquest diumenge al migdia i que l'exporter del Madrid hauria esborrat un parell d'hores més tard, quan se n'havien fet més de 40.000 retuits.

Fingir una sortida de l'armari com una argúcia per demanar intimitat davant dels últims rumors sobre la seva vida amorosa ha causat indignació a la xarxa. S'han succeït respostes acusant el madrileny de frívol, homòfob i de no pensar en les moltes formes que pren la discriminació que viu el col·lectiu LGTBI+.

Poc després, els usuaris també han tingut motius per sentir-se ofesos amb la resposta d'un excompany de selecció, Carles Puyol.

La seqüència de missatges entre Casillas i Puyol
La seqüència de missatges entre Casillas i Puyol

La justificació de Casillas ha estat que el seu compte havia estat hackejat, acompanyada d'unes disculpes als seguidors i a la comunitat LGTB.


Puyol, per la seva banda, també ha publicat un tuit de perdó lamentant haver fet una "broma maldestra sense mala intenció i absolutament fora de lloc":


La indignació de Josh Cavallo

L'australià Josh Cavallo, un dels pocs futbolistes professionals en actiu que s'ha declarat gai, ha mostrat la seva contrarietat per l'intercanvi de missatges entre Casillas i Puyol.

"Casillas i Puyol fent broma sobre sortir de l'armari és decebedor. És un moment difícil que totes les persones LGBTQ+ han de passar. Veure com persones que són models per a mi i llegendes del futbol fan broma respecte a sortir de l'armari i la meva comunitat és més que irrespectuós."


El CSD també es mulla

Sense referir-se a les piulades en concret d'Iker Casillas i Carles Puyol, el Consell Superior d'Esports espanyol (CSD) també ha volgut fer costat a la comunitat LGTBI.

En una piulada, poques hores després del polèmic missatge de l'exporter, han penjat una fotografia del seu edifici amb la bandera de l'arc de Sant Martí i s'han limitat a dir que "queda molt per fer, per avançar i per sensibilitzar". I ho han rematat amb l'etiqueta #FelizDomingo, que és la mateixa que va fer servir Casillas --o algú altre si li van hackejar el compte-- en el missatge original.

Anar al contingut