Messi, rebent el premi The Best de les mans d'Infantino
Messi, rebent el premi The Best de les mans d'Infantino
Futbol

Leo Messi acompanya Alèxia com The Best

L'Argentina acapara els premis masculins després del seu títol mundial

Redacció Esport3Actualitzat

Alèxia Putellas i Leo Messi s'han endut el premi als millors jugadors de la temporada 2021-22 i han estat premiats a la gala "The Best" de la FIFA. El cas de l'argentí no ha estat una sorpresa, ja que en l'apartat masculí es tenia en compte el Mundial. Acostumat a recollir premis i distincions individuals, l'exblaugrana va portar el passat mes de desembre a la selecció argentina a la conquesta del títol mundial després de 36 anys d'espera. Messi, que té 7 Pilotes d'Or, guanya tot just el seu segon premi The Best, després d'haver-se estrenat l'any 2017, i succeeix en el palmarès l'actual jugador del Barça Robert Lewandowski. 

La jugadora de Mollet del Vallès, per la seva banda, ha repetit la distinció que ja havia guanyat en l'any precedent. El segon "The Best "de la migcampista blaugrana té més mèrit si es té en compte que es va lesionar el mes de juliol, quan preparava l'Eurocopa, i no va poder jugar la competició continental. 

Alèxia és una de les quatre jugadores del Barça que han figurat entre les integrants al millor onze de l'any 2022 de la gala The Best  FIFA juntament amb Lucy Bronze, Mapi León i Keira Walsh. És cert que tant Bronze com Walsh potser figuren a l'equip per l'Eurocopa guanyada amb la selecció anglesa. 

Les seleccions en primer pla

Al marge de la distinció d'Alexia, els premis "The Best" han prioritzat les competicions de seleccions. Així, en l'apartat masculí els premis han anat a la selecció argentina, guanyadora del Mundial el passat mes de desembre:  el "Dibu" Martínez, Leo Scaloni i fins i tot a l'afició argentina a més del premi gros per a Leo Messi. I en categoria femenina, la selecció anglesa s'ha endut els premis a la millor portera (Mary Earps) i a la millor entrenadora (Sarina Wiegman).  

Al marge d'Alèxia, un altre català aspirava a un premi individual. Es tracta de Pep Guardiola, campió de la Premier anglesa amb el Manchester City, que a l'hora de la veritat no ha tingut opció davant Scaloni. 

Després d'un discurs d'entrada de Gianni Infantino, president de la FIFA, la gal·la de lliurament de premis als millors ha retut un homenatge a Pelé, mort a finals de l'any passat. Ronaldo li ha lliurat a Marcia Aoki, vídua del genial jugador brasiler, un trofeu commemoratiu.  

Els premis The Best han sigut per a:  

  • Millor portera: Mary Earps  (selecció anglesa i Manchester United)
  • Millor porter: Emiliano "Dibu" Martínez (Argentina, Aston Villa)  
  • Premi Puskas al millor gol: Marcin Oleksy (Warta Poznan, futbol adaptat)
  • Millor entrenadora: Sarina Wiegman (Anglaterra)
  • Millor entrenador: Lionel Scaloni (Argentina)
  • Premi Fair-play: Luka Lochoschvili (Geòrgia i Cremonese), per salvar la vida a un rival que s'estava ofegant amb la seva llengua
  • Premi millor afició: Argentina
  • Millor onze femení: Cristiane Endler; Lucy Bronze, Mapi León, Leah Williamson, Wendie Renard, Alexia Putellas, Keira Walsh, Lena Oberdorf, Alex Morgan, Sam Kerr i Beth Mead 

       

 
  • Millor onze masculí: Thibaut Courtois, Achraf Hakimi, Joao Cancelo, Virgil van Dijk, Kevin de Bruyne, Carlos Casemiro, Luka Modric, Leo Messi, Karim Benzema, Erling Haaland i Kylian Mbappé

      

 
  • Millor jugadora: Alèxia Putellas
  • Millor jugador: Leo Messi
 

 

ARXIVAT A:
MessiAlèxia PutellasLewandowski
Anar al contingut