Mbappé saluda els fotògrafs aquest dimarts en entrar a l'Elisi
Mbappé saluda els fotògrafs aquest dimarts en entrar a l'Elisi
futbol

El sopar de Macron i Mbappé: diplomàcia o l'últim intent de tornar-lo a retenir?

La presència del crac del PSG a l'acte de gala que el president francès ha ofert a l'emir de Qatar dispara les especulacions

Redacció Esport3Actualitzat

El mateix Emmanuel Macron ha explicat més d'una vegada com va convèncer Kylian Mbappé de quedar-se al PSG i plantar el Reial Madrid en aquell no gaire llunyà 2022: "El paper d'un president és defensar el seu país". Dos anys més tard, el crac francès sembla tornar a tenir peu i mig al club blanc. Potser per això la presència del futbolista a l'acte de gala que el president francès ha ofert a l'emir de Qatar, Tamin ben Hamad al-Thani, ha disparat les especulacions: serà l'últim intent de repetir la història i retenir-lo de nou?

El capità de l'equip que entrena Luis Enrique i pertany a un fons sobirà qatarià ha arribat sol al palau de l'Elisi. Fonts del PSG han indicat que el sopar de gala no seria el context en què es demanaria al jugador una nova i inesperada renovació pel club on va aterrar el 2017. Però a Madrid no se'n refien i temen una altra emboscada presidencial per evitar la fuga del gran talent gal.

Al-Thani, l'home que té l'última paraula en les decisions del PSG, s'ha convertit en el primer cap d'Estat a visitar París en tres lustres. Perquè no sigui dit, el president Nasser al-Khelaifi també va rebre invitació.

No obstant això, a banda del futbol, un altre tema de conversa és el conflicte que es viu a l'Orient Mitjà, aprofitant l'alta influència negociadora de Qatar. El país àrab pot ser clau tant per aconseguir un alto el foc com per fer realitat l'alliberament els 3 ostatges amb passaport francès en mans de Hamas. La invasió d'Israel o el futur de Mbappé, qüestions d'estat a París.

Anar al contingut