Lamine Yamal i Miguel Gutiérrez, cara a cara en el partit de la primera volta (Europa Press)

El millor equip de Catalunya: Girona o Barça?

L'equip blaugrana fa 82 anys seguits que és l'equip català més ben classificat a la Lliga. Podrà trencar aquesta hegemonia, el Girona?
Redacció Esport3 Actualitzat

El triomf del Girona sobre el Barça (4-2) va servir perquè l'equip blanc-i-vermell tornés a avançar els blaugranes en la peculiar lluita que els dos equips catalans mantenen per acabar en el segon lloc de la classificació, darrere el ja coronat Reial Madrid. 

Amb una posició a la Champions virtualment garantida per a tots dos equips, la segona plaça ofereix al·licients afegits. El més clar és el dret a disputar la Supercopa d'Espanya el pròxim mes de gener, amb el Madrid, presumible campió de Lliga, l'Athletic, campió de Copa, i el Mallorca, finalista al torneig del KO.

82 anys d'hegemonia blaugrana en perill

Però també ofereix la motivació de ser el millor equip català de la temporada, una condició que feia anys que no es discutia: fa 82 anys que aquest honor correspon al Barça.

Fins a vuit equips catalans han jugat a Primera i el blaugrana ha estat el més destacat dels catalans en 88 de les 92 temporades acabades fins ara. El Barça s'ha vist superat per l'Espanyol 4 vegades, però ha plogut molt des de l'última: va ser a la temporada 1941-42. Aquella campanya és la pitjor que se li recorda a l'equip blaugrana: va acabar dotzè en una Lliga de 14 i va haver de disputar una promoció per no baixar davant el MúrciaL'Espanyol no va firmar el seu millor curs, va ser novè, però en va tenir prou per acabar davant del seu rival ciutadà. 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut