El Marsella ja és a vuitens, i el Chelsea i el Bayern es garanteixen el primer lloc del grup

Cinquena jornada de la fase de grups de la Champions. Al grup E, el Bayern, tot i perdre 3-2 a Roma, ha garantit el primer lloc. Els de Ranieri tenen la classificació a tocar, però el Basilea, que va superar 1-0 el Cluj, els pot fer la guitza. El grup F va quedar definit. El Chelsea ja estava classificat i, tot i formar amb un onze carregat de suplents, va guanyar el Zilina per 2-1 i serà primer de grup. El Marsella (OM) serà segon en vèncer l'Spartak a Moscou per 0-3. En canvi, tot obert al grup H. El Xakhtar va fer un pas de gegant després de guanyar 0-3 al camp del Partizan, però el Braga i l'Arsenal mantenen totes les opcions. En la sorpresa de la jornada, els portuguesos van superar els anglesos per 2-0.

Grup H

Braga, 2 - Arsenal, 0
El Braga va ser la sorpresa de la jornada en guanyar el tercer partit consecutiu i, a més, sense encaixar gols també per tercer partit seguit. Els portuguesos van superar l'Arsenal, fins ara líder del grup, amb dos gols de Matheus en els deu últims minuts. L'últim, dels millors de la jornada.

Partizan, 0 - Xakhtar, 3
Ara, el líder en solitari del grup H és el Xakhtar Donetsk, que va passar per sobre del Partizan en partit jugat a terreny serbi. Tots els gols van ser a la segona meitat; el primer, de l'ucraïnès Stepanenko, però els altres dos van tenir sabor brasiler. Jádson va fer el segon, en el minut 62, i Eduardo, el tercer, en el 74. Els sud-americans de l'equip de Lucescu van tornar a ser decisius. El Partizan ja sap que serà últim de grup.

Grup F

Chelsea, 2 - Zilina, 1
També va estar a punt d'haver-hi sorpresa a Stamford Bridge, quan el nigerià Babatounde Bello va avançar el Zilina eslovac en el minut 18. Al Chelsea li va costar moltíssim remuntar, i, de fet, no ho va poder fer fins al final del partit; Sturridge va empatar en el minut 49 i Malouda, aprofitant una assistència de Drogba, va establir el 2 a 1 final en el minut 85. El Zilina ja és matemàticament cuer.

Spartak, 0 - Marsella, 3
El Chelsea és líder de grup, amb 15 punts, i el segueix l'Olympique de Marsella, amb 9, després de la contundent victòria dels francesos al camp de l'Spartak de Moscou. Mathieu Valbuena a la primera meitat, i Loïc Rémy i Brandao a la segona, van marcar els gols de l'OM. El resultat envia directament els russos a disputar la Lliga Europa.

Grup E

Roma, 3 - Bayern, 2
I al grup E, la Roma va fer un pas de gegant per classificar-se en remuntar un 0 a 2. El Bayern, tot i la derrota, ha mantingut el "goal average" a favor amb els italians i s'ha assegurat ser primer de grup. Mario Gómez va marcar els dos gols dels de Van Gaal en la primera meitat, però a la segona, la Roma va pressionar el rival. Borriello va fer l'1 a 2; De Rossi, rematant una centrada de Riise, el gol de l'empat, i un penal transformat amb suspens per Francesco Totti va confirmar el triomf dels de Ranieri. Amb tot, la Roma encara no està classificada.

Basilea, 1 - Cluj, 0
Si els italians perdessin al camp del Cluj i el Basilea superés el Bayern a Munic, els suïssos serien els que passarien com a segons. L'opció és molt remota, però el Basilea va fer els deures en superar els romanesos amb un gol de l'argentí Federico Almerares.