Snowboard

El finlandès Piiroinen s'adjudica el primer or en Big Air al Mundial de snowboard

El Mundial de snowboard ha començat a rodar al Palau Sant Jordi amb una espectacular cerimònia d'inauguració. L'acte ha girat al voltant de la pista de 31 metres d'altura, on, minuts abans, els millors "riders" han lluitat per les primeres medalles. El finlandès Petja Piiroinen s'ha adjudicat l'or en la prova del Big Air, en què els representants catalans no han estat afortunats i han quedat molt lluny de les posicions capdavanteres. El millor ha estat Carles Tornè, que ha acabat novè.

Actualitzat
El finlandès Petja Piiroinen s'ha imposat a la primera prova del Mundial de Snowboard de La Molina-Barcelona 2011, que ha arrencat aquest dissabte al Palau Sant Jordi. Després d'una espectacular cerimònia d'inauguració, l'especialitat del Big Air ha donat el tret de sortida a la competició i Piiroinen s'ha penjat la primera medalla d'or en una prova en què els catalans no han tingut una bona actuació. El millor ha estat Carles Torné, 9è, mentre que Carles Manich ha acabat 16è, Josep Castellet 21è i Isaac Vergès 23è, tots molt lluny de les posicions capdavanteres.

Inauguració espectacular

El Palau Sant Jordi ha estat l'escenari de la brillant cerimònia inaugural de la novena edició dels Mundials de snowboard, que es disputaran a l'estació de La Molina fins al pròxim 22 de gener, i en la qual ha inclòs la celebració de la primera prova, una competició de salts en l'especialitat de Big Air. L'eix central de la cerimònia ha estat l'espectacular estructura de 31 metres d'altura, 20 d'ample i 92 metres de llarg (zona de frenat inclosa), un muntatge que ha necessitat la feina de 25 tècnics durant sis dies. El pes total de la rampa ha assolit les 200 tones i un pes similar de neu artificial.

El primer acte de la cerimònia ha estat la projecció, sobre la mateixa rampa, que s'ha utilitzat com a gran pantalla, d'un vídeo promocional de les instal·lacions de Barcelona i La Molina per al Mundial i de la candidatura Barcelona-Pirineus per als Jocs d'Hivern del 2022. Posteriorment van desfilar els abanderats dels 43 països participants, amb un total de 370 competidors.

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu ha estat acompanyat pel Conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder; el president de la Reial Federació Espanyola d'Esports d'Hivern i del Comitè Organitzador, Eduardo Roldán; el director general del Consell Superior d'Esports, Albert Soler, i el president de la Federació Internacional d'Esquí (FIS), Gianfranco Kasper. Durant la inauguració, l'alcalde Hereu ha recordat que Barcelona és "una ciutat puntera a escala mundial en molts àmbits", entre els quals es troba l'esport.

"Després dels Europeus d'atletisme de l'estiu del 2010 i la sortida de la Barcelona World Race, el passat 31 de desembre, arriba ara aquest mundial i això demostra la nostra capacitat de treball, la qualitat de les nostres instal·lacions esportives i el suport ciutadà a aquests esdeveniments", ha explicat Hereu.

Per tancar l'acte el Palau s'ha enfosquit i ha començat un espectacle multimèdia amb els Snowdrums (tambors de neu), un muntatge de llum, percussió i so al ritme de tambors, timbals, marimbes i calaixos que ha tingut com centre la rampa de competició.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut