Futbol

El clam d'Irene Paredes al Congrés: no abaixen els braços

El moment dolç de la selecció espanyola contrasta amb condicions encara per millorar i jugadores com Patri Guijarro que mediten la tornada a l'equip

Redacció Esport3Actualitzat

Els triomfs de la selecció espanyola continuen, inevitablement, acompanyats per la necessitat de reivindicar unes millors condicions per l'esport femení. Mig any després del Mundial i del malaurat cas Rubiales, les jugadores de la selecció espanyola s'han convertit en sinònim de transformació.

En l'homenatge aquest dijous al Congrés pel títol de la Nations League aconseguit contra França, la blaugrana Irene Paredes ha aprofitat l'escenari per anar més enllà amb el clam que el vestidor porta reivindicant els últims mesos.

La capitana de la selecció espanyola ha dit que "és necessari donar suport a l'esport femení no només de paraula".

"Aprofitar que estem al Congrés per dir que és necessari donar suport a l'esport femení no només de paraula. Necessitem unes lleis que ens ajudin, que ens protegeixin i ens cuidin, perquè està vist que, amb les eines adequades, som capaces de fer coses molt grans", ha dit Paredes.

La defensa blaugrana ha donat les gràcies als que treballen perquè l'equip aconsegueixi títols com la Nations League, la classificació per als Jocs Olímpics de París 2024 i el Mundial d'Austràlia.

Alèxia Putellas i Irene Paredes en la recepció al Congrés
Alèxia Putellas i Irene Paredes en la recepció al Congrés (EFE)

Després del partit d'aquest dimecres, la mateixa Irene Paredes mirava enrere i se'n feia creus: "Fa un any ningú donava un duro per nosaltres i mira quins sis mesos portem".

La tornada de Patri Guijarro

Prova de els avenços que encara estan per fer és que jugadores com Mapi León i Patri Guijarro encara no han decidit tornar a ser convocables per la selecció. Amb el sacrifici professional que això comporta, en el moment més dolç de la història de la selecció espanyola.

Però sembla que hi ha un apropament. En una entrevista aquest dimecres amb EFE, Patri Guijarro admet haver apropat posicions amb la RFEF i no tanca la porta als JJOO

"No és per Tomé. Simplement vull sentir-me preparada i vull que en Markel i en Gonzalo adoptin el paper que es mereixen per poder fer que la Federació canviï", ha dit la jugadora blaugrana

Patri Guijarro continua sense anar a la selecció
Patri Guijarro continua sense anar a la selecció (Europa Press)

Per a Guijarro encara queden coses per canviar.

"Es veu en cada concentració que queda molt per canviar, i elles ho saben. Inclús fora de la Federació, aquí mateix... Entenc que elles també a l'anar al Mundial tenien la necessitat de canviar coses dins. Jo crec que estan en procés".

Amb les eleccions a la presidència de la RFEF al maig, Guijarro confia en què hi hagi un canvi.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut