Lamine Yamal celebra un gol del Barça
Lamine Yamal celebra un gol del Barça
Futbol

El cervell de Lamine Yamal o Savinho té un funcionament diferent al d'altres futbolistes

És la conclusió d'un estudi fet a diferents jugadors que conviuen amb l'exigència d'haver de prendre decisions ràpides en un partit

Redacció Esport3Actualitzat

El futbol professional ofereix jugades que ens deixen bocabadats. Partits com el clàssic d'aquest diumenge estan protagonitzats per una constel·lació d'estrelles que conviuen amb l'exigència d'haver de prendre decisions ràpides sobre el terreny de joc. Futbolistes com Bellingham, Lamine Yamal o Savinho, per no citar Leo Messi, tenen habilitats pròpies que els apropen a prendre la millor decisió en cada moment. Algunes d'aquestes capacitats són ben visibles, però n'hi ha d'altres que habiten a l'interior del seu cervell. Com s'ho fan, per reaccionar d'una manera inesperada i, sobretot, per què?

Savinho rep la pressió de Kounde a l'últim Barça-Girona

Segons el resultat d'un estudi que ha publicat la revista Brain Science, hi ha una explicació a totes aquestes reaccions i que fa pensar que els professionals tenen un cervell diferent a la resta de futbolistes. 

La investigació, en què consisteix? 

Per arribar a aquesta conclusió, la investigació de Takahiro Matsutake i els seus col·laboradors ha seleccionat 21 jugadors de diferents nivells i els han simulat diferents jugades amb imatges diverses. En funció de la seva decisió, i a través d'un electroencefalograma, han calculat l'activitat registrada del seu cervell. D'aquesta manera, i amb la resposta cerebral, han pogut categoritzar els nivells futbolístics de cadascun. 

Aquesta investigació és habitual en els laboratoris japonesos. De fet, fa uns mesos va aparèixer un estudi molt similar a la revista científica Current Biology, però centrat en el peculiar cas dels porters.

D'on neixen les habilitats 

Aquest privilegi que semblen tenir alguns futbolistes professionals prové, segons apunten els científics japonesos, de la pràctica acumulada. Per tant, són unes habilitats que es poden treballar i desenvolupar, tot i que sembla que alguns ho desenvolupen més aviat que altres. Com Lamine Yamal, la perla de Mataró que s'ha convertit en la gran esperança del futur immediat culer, i que amb només 16 anys ja és el segon regatejador més efectiu de la Lliga.

Lamine Yamal, en una jugada del Barça-PSG de dimarts (Europa Press)
ARXIVAT A:
Lamine Yamal
Anar al contingut