Imatge d'un dels moments on apareix Mapi Leon
Mapi León a "L'Acadèmia"
Barça

El cameo de Mapi León a "L'Acadèmia" de 3Cat: discurs motivacional que posa els pèls de punta

La central aragonesa del Barça apareix en l'episodi sis de la sèrie "L'Acadèmia"

Redacció Esport3Actualitzat

L'1 d'abril es va estrenar a 3Cat la sèrie "L'Acadèmia", una superproducció de Sony Pictures Television i Brutal Media. El juvenil masculí i el femení de l'Apolo (equip d'elit fictici) conviuen en un centre on estudien, entrenen i es formen per ser jugadors de màxim nivell. A la sèrie s'aborden moltes temàtiques --no només el futbol-- la salut mental, el masclisme, l'abús de poder, l'homofòbia, la competitivitat...

Cada dilluns s'estrenen dos capítols nous a TV3 (disponibles també a la web de 3Cat). Al sisè episodi, el femení no passa per un bon moment i les tensions amb l'entrenador, en Patterson (Lukas Peros), no paren d'escalar. La dinàmica no és positiva i es necessiten canvis. Per animar les jugadores, la directora i psicòloga del centre, la Toni (Bárbara Goenaga), les sorprèn amb una visita de Mapi León.

L'escena de Mapi

Davant la incredulitat de les jugadores, la central camina per les instal·lacions en direcció al grup. Es van sentint comentaris com: "No m'ho puc creure", "estic delirant", o bé, "de debò?". La cap del centre convida la Mapi per parlar "del que és treballar en equip". "Ja sabeu que la Mapi ho ha guanyat tot", afegeix. La saragossana repassa els seus inicis al món del futbol i explica que intenten "treballar perquè les que vinguin darrere ho tinguin més fàcil".

Mapi León a L'Acadèmia (CCMA)

Un cop acaba el seu speech, respon algunes de les preguntes de les jugadores de l'Apolo. Mapi destaca la importància de "ser una família" i els dona un parell de consells.

"Si estimes aquest esport, saps que el patiment tindrà la seva recompensa"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 3Cat (@som3cat)

 

Recuperant-se de la lesió

Mapi León es va lesionar durant l'entrenament previ del Barça-Eibar, el passat vuit de desembre. La ruptura del menisc extern del genoll dret va obligar-la a passar pel quiròfan. Dies després anunciava la seva renovació amb el Barça fins al 2026. Precisament, el 16 d'abril va tornar a trepitjar la gespa de la Ciutat Esportiva Joan Gamper per continuar la seva recuperació.

 

 

Anar al contingut