Kylian Mbappé després de batre Roman Bürki (Reuters)

El Borussia de Dortmund cau davant del Mònaco a l'anada dels quarts de la Lliga de Campions (2-3)

El Mònaco ha començat guanyat el Borussia de Dortmund en la seva eliminatòria de quarts de la Lliga de Campions, en un partit on l'atac terrorista contra l'autocar de l'equip alemany i Marc Bartra, ferit en l'acció, han estat molt presents

Daniel AlentoActualitzat

El partit d'anada dels quarts de final de la Lliga de Campions entre el Borussia de Dortmund i el Mònaco (2-3) ha estat marcat en els seus instants previs per l'atac terrorista que l'autocar de l'equip alemany va patir dimarts quan portava els jugadors a l'estadi. Marc Bartra va resultar ferit i el matx va ser ajornat un dia, fins aquest dimecres.

Els jugadors del Borussia han sortit a escalfar amb samarretes de suport al seu company ferit, amb la frase "molta força estem amb tu" escrita en castellà i una fotografia del jugador català. El públic de l'estadi els ha rebut corejant el nom del central abans de cantar la cançó "You'll never walk alone", un clàssic dels aficionats de Dortmund. A la graderia abundaven les bufandes agermanades dels dos equips i samarretes amb el nom de Bartra, la més venuda d'un dia on els aficionats dels dos equips s'han conjurat per no deixar-se intimidar pel terrorisme.

Ja amb la pilota en joc, el futbol ha recuperat el protagonisme. La primera ocasió clara de l'enfrontament ha estat pel Borussia, però el xut de Pierre Emerick Aubameyang ha marxat alt. La primera ocasió del Mònaco encara ha estat més clara, tot i que tampoc ha acabat en gol. Fabinho ha fallat un penal en el minut 16, el primer que ha errat dels 16 que ha llançat amb l'equip del Principat. Kylian Mbappé ha inaugurat el marcador tres minuts més tard, amb una rematada amb el genoll. El davanter estava en fora de joc. El 0 a 2 ha arribat en el minut 35,  quan Sven Bender ha rematat de cap dins la seva pròpia porteria. L'alemany ha reclamat haver rebut una trepitjada abans del seu salt, però l'àrbitre ha donat validesa a la jugada.

El Borussia ha començat la segona part amb una imatge totalment renovada, dominant i arribant amb perill a la porteria contrària. En el minut 57, una espectacular assistència d'esperó d'Aubameyang dins l'àrea ha donat pas a la passada de la mort de Shinji Kagawa que Ousmane Dembélé ha culminat en l'1 a 2. La remuntada semblava factible fins el minut 79, quan Lukasz Piszczek ha regalat la pilota a Mbappé en una passada defectuosa a Sokratis Papastathópulos al mig del camp. El francès ha cavalcat sol fins la frontal de l'àrea local per batre Roman Bürki amb un potent xut. Un gol de Kagawa ha donat emoció als 6 últims minuts del partit i ha revifat les esperances de classificació dels alemanys de cara al partit de tornada.