les alemanyes celebren el gol
Klara Bühl celebra el primer gol de les alemanyes (Reuters)

Un Barça desconegut perd a l'Allianz Arena (3-1)

El Barça continuarà líder del seu grup tot i perdre, empatat a punts amb el Bayern

El Bayern de Munic ha mostrat a l'Allianz Arena tota l'agressivitat que va amagar al Camp Nou. El Barça ha començat espès al mig del camp. Per les pèrdues de pilota en aquesta zona han vingut les primeres ocasions de les alemanyes.

Ja en el minut 2 han estat a punt de marcar. I el gol no s'ha fet esperar. Ha estat en el minut 4, quan Klara Bühl ha aprofitat una pèrdua de Keira Walsh al mig del camp per fer l'1 a 0.

Al 8, una altra pèrdua de Mariona Caldentey, que estrenava titularitat després de la lesió, ha estat a punt de convertir-se en un altre gol per al Bayern. El 2 a 0 ha arribat de seguida, en el 10; l'ha fet Lina Magull, una de les jugadores més actives del partit. Encara una nova pèrdua al mateix lloc del camp, en aquest cas de Mapi, podria haver significat el 3 a 0, però Sandra Paños l'ha desviat fora de la porteria.

En els últims 20 minuts de la primera part, el Barça ha perdut menys pilotes i ha estat capaç d'apropar-se a la porteria contrària, però l'única ocasió clara ha estat d'Ana Crnogorcevic, que ha aturat la portera Grohs, molt encertada, en el minut 32. En el 45, una bona combinació entre Patri Guijarro i Aitana podria haver-se traduït en el primer gol per a les de Jonatan Giráldez, però la de Sant Pere de Ribes ha relliscat i no ha pogut rematar. Amb el 2 a 0 han anat al descans.

En la segona part, les principals aproximacions a porteria han estat del Barça durant els primers minuts. Però el Bayern n'ha tingut prou amb una sola rematada per posar el 3 a 0 al marcador, obra de Schüller al minut 59.

A partir del gol alemany, nou moment de desconnexió per al Barça, que s'ha trencat al 65, quan Geyze Ferreira ha retallat distàncies i ha fet el 3 a 1 per a les blaugranes.

Des de la final de Torí de l'any passat el Barça no encaixava tres gols. Tot i la derrota, el Barça continuarà líder del seu grup, empatada a 9 punts amb el Bayern.

Aitana Bonmatí, amb cara trista a la banqueta
Aitana Bonmatí, abatuda després de la derrota (FC Barcelona)

24.000 espectadors han vist el partit en directe a l'Allianz Arena, de manera que s'ha establert un nou rècord de cadires ocupades en un partit de futbol femení a Alemanya. En aquest país, el rècord anterior era de 22.000 espectadors, també amb el Barça com a protagonista: va ser en les semifinals de Champions de l'any passat entre el Wolfsburg i les blaugranes.