El Barça torna a guanyar l'Atlètic (2-3) i es classifica de forma clara per a les semifinals de la Copa del Rei

El Barça ha guanyat per tercera vegada aquesta temporada l'Atlètic de Madrid i ja és a les semifinals de la Copa del Rei. L'equip blaugrana s'ha sobreposat al gol en fred de Fernando Torres i ha capgirat el marcador dues vegades gràcies a dos gols de Neymar i un autogol de Miranda.

El partit ha començat amb una mala sorpresa per al Barça, que ha vist com la seva renda mínima del partit d'anada quedava neutralitzada quan encara no s'havia jugat ni un minut. Una passada llarga de Mascherano cap a Messi l'ha interceptat Siqueira, que ha passat cap a Fernando Torres. El "Niño" ha deixat clavat el propi Mascherano i ha posat la pilota lluny de l'abast de Ter Stegen, que no hi podia fer res. Havien passat tan sols 40 segons.

Torres, especialitzat en gols matiners  -ja en va fer dos que van arruïnar l'intent de remuntada del Reial Madrid- ha retratat la falta de tensió d'un Barça que des del fatídic partit d'Anoeta no es veia per darrere en el marcador.

Tot i el cop inicial, el Barça ha reaccionat amb rapidesa. Amb l'Atlètic crescut, l'equip blaugrana ha lluït el seu trident atacant: Messi ha rebut al mig del camp i amb un retall sec s'ha tret de sobre el seu marcador i ha obert per Luis Suárez, que veient com arribava en avantatge Neymar li ha fet una passada avançada que el brasiler ha definit magistralment per empatar el partit al minut 9 (1-1).

El pas dels minuts ha permès el Barça desplegar el seu joc i l'Atlètic, tot i la seva agressivitat, ha anat perdent gas. I a més, ha vist com l'equip blaugrana li feia mal amb la seva arma predilecta: el joc directe. A tall d'exemple: Neymar li anul·laven un gol per un fora de joc justet després d'una passada llarga de...Ter Stegen.

El penal que no era i un autogol

Però tot s'ha complicat per al Barça quan l'àrbitre Gil Manzano ha sancionat amb penal un contacte de Javier Mascherano que no era ni falta ni era dins l'àrea. Raúl García ha marcat , tot i que Ter Stegen s'ha llençat en la bona direcció (2-1). Quedava una hora d'eliminatòria i a l'Atlètic només li calia un gol per capgirar l'eliminatòria.

I l'ha marcat, però ha sigut en pròpia porta: Miranda ha enviat a gol sense voler un córner servit per Rakitic i prolongat de cap per Busquets (2-2).

El Barça ha trigat poc a encarrilar l'eliminatòria, però abans l'Atlètic ha reclamat un penal per mans d'Alba després d'una rematada de Griezmann. La jugada ha continuat i en el contracop, el mateix Alba ha aprofitat una obertura de Messi per fer una gran centrada perquè Neymar enganyés a Oblak i en dos temps establís el 2-3. La mà d'Alba en l'àrea del Barça semblava clara i el gol ha contrariat encara més els ànims locals.

L'expulsió de Gabi i la bota d'Arda

Els ànims estaven molt escalfats i cinc minuts després, quan l'arbitre ha xiulat el descans, hi ha hagut una picabaralla amb Raúl García i Gabi buscant-li les pessigolles a Neymar. Tant és així que Gabi ha estat expulsat al tunel de vestidors per insultar l'àrbitre i ja no ha sortit a la represa. L'Atleti ha anat abaixant els braços però amb certa frustració. Almenys pel que fa a Arda Turan, que en un moment donat ha perdut una bota i l'ha tirat en direcció a un àrbitre assistent, veient la targeta groga per aquest fet.

Amb la resistència minvant de l'Atlètic, el Barça, amb superioritat numèrica, s'ha fet amo de la pilota i ha deixat passar els minuts esperant que el partit i l'eliminatòria caiguéssin com la fruita madura. Els últims minuts només han servit perquè els jugadors de l'Atlètic descarreguessin la seva frustració amb faltes, especialment a Neymar, i també a Messi. Per una d'elles Mario Suárez ha vist una segona targeta llargament merescuda i ha deixat l'Atlètic amb nou. Però els de Simeone ja feia estona que s'havien rendit.

El Barça sabrà aquest dijous si el seu rival a les semifinals és el Vila-real o el Getafe.