El Barça supera la duresa del River Plate i conquereix el tercer Mundial de Clubs (3-0)

Messi i un doblet de Luis Suárez han donat al Barça el seu tercer títol al Mundial de Clubs i han escrit una nova pàgina històrica d'un equip de llegenda davant un River Plate al qual no li ha servit de res jugar al límit del reglament

David CarballoActualitzat

A més de 18.000 quilòmetres de casa, a l'altra punta del planeta, el FC Barcelona ha refermat la seva condició de millor equip del món amb una incontestable victòria a la final del Mundial de Clubs disputada a l'Estadi Internacional de Yokohama. Al River Plate, el campió de la Libertadores, de res li ha servit jugar al límit del reglament i cosir el seu rival a puntades per aturar el clar triomf blaugrana. Messi i un doblet de Luis Suárez han donat al Barça el seu tercer títol en aquesta competició i han escrit una nova pàgina històrica d'un equip de llegenda.

Conscients de la seva inferioritat, els jugadors del River Plate han sortit a la gespa amb molta intensitat des del xiulet inicial. Tanta ha estat l'agressivitat dels jugadors argentins que en els primers cinc minuts ja havien comès quatre faltesEl Barça, amb l'onze de gala, el mateix de la final de la Champions a Berlín amb l'únic canvi de Bravo per Ter Stegen a la porteria, ha tingut molts problemes per fer el seu joc habitual davant un rival que ha pressionat amb el ganivet a les dents. L'excessiva duresa argentina ha travat la final i ha aconseguit el seu objectiu fonamental, aturar fos com fos els blaugrana a base de contínues faltes.

Messi, completament recuperat d'un còlic nefrític, ha donat el primer avís de perill amb un xut ben aturat per Barovero. Neymar i Luis Suárez també han intentat aparèixer en atac però la pressió asfixiant de River ha pogut contenir el trident blaugrana. El pla dissenyat pel "Muñeco" Gallardo ha saltat pels aires a nou minuts pel descans. Messi ha controlat una pilota a l'interior de l'àrea i ha batut Barovero amb un xut de puntera, posant la primera pedra cap el títol.

Un doblet de Luis Suárez sentencia la final

En l'inici de la represa, River Plate ha fet dos canvis, però el Barça ha anat per feina i, en el minut 49, Luis Suárez ha fet el segon aprofitant una gran assistència a l'espai de Busquets. Aquest segon gol de l'uruguaià ha acabat d'enfonsar al conjunt argentí i els blaugranes, molt superiors, han començat a jugar a plaer. Messi i Luis Suárez han perdonat dues clares ocasions per fer el tercer davant un rival incapaç d'aturar l'allau ofensiva dels homes de Luis Enrique.

Amb la final pràcticament sentenciada, el partit s'ha endurit encara més davant la inoperància de l'àrbitre iranià, incapaç d'aturar les puntades de tots dos equips. Neymar, amb ganes de fer el seu golet, ha assistit Luis Suárez, que ha fet el tercer gol amb un cop de cap inapel·lable en el minut 67.

Claudio Bravo, titular per primera vegada en una final amb el Barça, també ha tingut el seu protagonisme amb dues grans aturades que han evitat el gol de l'honor de River. Els jugadors argentins, completament impotents, han acabat perseguint ombres davant un Barça que ja no ha volgut fer més sang. Després dels dos títols aconseguits el 2009 i el 2011 sota les ordres de Pep Guardiola, el conjunt de Luis Enrique ha conquerit el tercer Mundial de Clubs del seu palmarès. Un cop més, el Barça torna a ser el rei indiscutible del futbol mundial.