El Barça es deixa anar amb una golejada contra el Getafe i dormirà segon (4-0)

El Barça domina a Montjuïc amb gols de Raphinha, Joao Félix, De Jong i Fermín López

Montjuïc ha viscut, per fi, una tarda plàcida del seu equip. El Barça s'ha agradat contra el Getafe (4-0) i ha sumat una victòria necessària per no despenjar-se definitivament del títol de Lliga. El Barça s'ha deixat anar amb gols de Raphinha, Joao Félix, De Jong i Fermín López, i suma tres punts vitals que li permeten ser segon a l'espera del que faci el Girona dilluns contra el Rayo.

• Xavi Hernández ha donat descans a Iñigo Martínez, Pedri i Lamine Yamal respecte a l'onze titular del partit d'anada dels vuitens de la Champions. Per rebre la visita del Getafe han jugat de sortida Cubarsí, Joao Félix i Raphinha.
  • El Getafe, com s'esperava, ha anat a buscar el Barça en la seva sortida de la pilota des del primer minut. Fruit d'aquesta pressió de l'equip madrileny ha arribat la primera ocasió de gol dels visitants en el minut 6 amb un xut de Greenwood que ha aturat sense problemes Ter Stegen.
  • Després ha començat el recital de Raphinha. El davanter brasiler ha firmat la primera ocasió de gol dels blaugranes amb una espectacular rematada d'esperó que ha sortit fregant el travesser de la porteria del Getafe.
  • Raphinha no ha desaprofitat una gran passada a l'espai de Koundé per marcar l'un a zero en el minut 20. El brasiler ha intentat combinar amb Gündogan en el minut 27 i després, en el 34, no ha connectat amb Lewandowski. Els blaugranes tenien ocasions, però els faltava l'encert en la rematada final.
Joao Félix i Raphinha, golejadors (EFE)
  • En el minut 36 ho ha intentat Joao Félix, però el porter David Soria ha impedit el gol del portuguès. El mateix Raphinha ha xutat alt en el minut 40 i ja en el temps de descompte de la primera part el brasiler ha fet una centrada defectuosa a la qual no ha arribat Joao Felix.
  • Domini del partit i en atac dels blaugranes que, en la primera part, no s'ha traduït amb més gols.
  • Tot just en començar la segona part, ensurt pels blaugranes amb un xut al pal de Luis Milla, però el Barça ha reaccionat i en el minut 53 Joao Félix ha aprofitat una gran jugada de Christensen per fer el segon gol de la tarda en el minut 53. Del possible 1-1 s'ha passat al 2-0.

• Els blaugranes han fet valer la seva superioritat i en el minut 61 Frenkie de Jong ha fet el tres a zero després d'una bona assistència de Raphinha. És el gol 11.000 de la història del Barça.

De Jong en l'acció del tercer gol (EFE)
  • Fermín, que ha entrat en substitució de Joao Félix, ha tingut la seva primera ocasió de marcar en el minut 75, però el porter del Getafe, David Soria, ha evitat el gol. No ha pogut fer res en el temps afegit per evitar el 4-0 que ha portat la firma del jove jugador blaugrana després d'un refús del porter en un xut a boca de canó de Vitor Roque.

• Plàcida tarda de futbol a Montjuïc, amb 4 gols contra els madrilenys. En els 4 partits anteriors entre tots dos equips el Barça només havia aconseguit marcar un gol.