Irene Paredes, en una imatge d'arxiu amb la selecció espanyola (Europa Press)
Barça

El Barça, molt molest amb l'RFEF per la lesió d'Irene Paredes

La federació espanyola va fer cas omís de les recomanacions del club blaugrana amb la futbolista

Redacció Esport3Actualitzat

El FC Barcelona ha comunicat aquest dijous que Irene Paredes ha tornat lesionada de la concentració amb la selecció espanyola. Té una lesió muscular al recte anterior de la cuixa dreta. Tot i que el comunicat del club no ho assenyala, la futbolista estarà de baixa durant unes setmanes i no reapareixerà almenys fins al 2024.

La lesió de la central basca ha generat molt malestar al Barça, que havia comunicat a la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) que no estava en condicions òptimes per jugar. Paredes feia dues setmanes que estava aturada per una amigdalitis que la va deixar debilitada i no estava encara preparada per tornar a la competició.

De fet, el dia abans de viatjar a la concentració de la selecció, es trobava fent bicicleta a la Ciutat Esportiva. Els plans del club blaugrana era que Paredes s'anés incorporant a poc a poc als entrenaments, primer fent treball individual i després afegint-se amb la resta de l'equip.

Tot i això, al combinat espanyol van fer cas omís de les recomanacions. La van convocar --a diferència d'Alèxia, que tenia molèsties al genoll i va tornar a Barcelona-- i la van posar a entrenar amb el grup des del primer dia.

Per acabar-ho d'adobar, en el primer partit de l'aturada, contra Itàlia, Montse Tomé va optar per fer-la jugar de titular, fins que va ser substituïda en el minut 68. Això, en un partit en què Espanya no es jugava res perquè ja estava classificada per la final four de la Nations League.

En el segon partit, contra Suècia, Paredes ja no va jugar. La versió que va donar l'RFEF al Barça va ser que li havien donat descans, però la veritat és que Paredes ja estava lesionada.

Paredes es perdrà els pròxims partits del Barça (Europa Press)

La futbolista blaugrana no està tenint sort en les últimes concentracions amb la selecció espanyola. En l'anterior, tot i ser convocada, no va poder jugar ni un minut en cap dels dos partits. En el primer perquè també estava lesionada i, en el segon, per un error informàtic de la delegada, que no va carregar correctament la convocatòria en l'aplicació de la UEFA.

El virus FIFA ha colpejat doblement el Barça. A més de Paredes, Hansen també va tornar lesionada de la concentració amb Noruega.

El proper compromís de les blaugranes és contra l'Eibar dissabte i la setmana vinent en competició europea. Les blaugranes reprenen la fase de grups de la Champions contra el Rosengard el 13 de desembre.

 

Anar al contingut