Bàsquet

El Barça Lassa farà un esforç per convèncer Sarunas Jasikevicius, l'opció prioritària per substituir Bartzokas

Després del fracàs de l'experiència amb Georgios Bartzokas i de fer la pitjor temporada des de fa dècades, el club blaugrana vol un entrenador que generi il·lusió entre el barcelonisme, tot i que el Zalgiris no li facilitarà la sortida

Jordi RobirosaActualitzat

El FC Barcelona ho té clar: Sarunas Jasikevicius ha de ser el pròxim entrenador del Barça Lassa de bàsquet. Després del fracàs de l'experiència amb Georgios Bartzokas i de fer la pitjor temporada des de fa dècades, es busca un entrenador que generi il·lusió entre el barcelonisme, que conegui a fons l'entitat i el país i que tingui una forta personalitat que li doni ascendència entre els jugadors, rivals i àrbitres. I aquest, per a Nacho Rodríguez, és el seu antic company d'equip Jasikevicius. Tots dos, com a jugadors del Barcelona, van guanyar la primera Eurolliga en la història del club i tots dos eren pesos pesants al vestidor.

Quant a l'experiència, queda clar que Saras ha fet una temporada extraordinària com a primer entrenador del Zalgiris. Amb un equip molt justet i un pressupost reduït, l'equip de Kaunas ha fregat les posicions de play-off a l'Eurolliga i ha quedat davant del Barcelona. Però no serà un camí fàcil. Tot fa pensar que l'opció Maccabi ja l'ha descartada, el lituà, i els israelians apunten a David Blatt, que aquests dies ha estat a Tel-Aviv. Però el Zalgiris, que acaba de guanyar la lliga i que l'ha celebrada a cor què vols, ja ha dit que farà un gran esforç econòmic per mantenir-lo, i és que també cal tenir en compte que els impostos de Lituània no són, ni de bon tros, els que es paguen a Catalunya. El Barcelona, doncs, hauria de fer un esforç notable en aquest sentit i les arques, ara mateix, no estan gaire plenes.

I, finalment, quant al tema de la validació del títol d'entrenador, el club blaugrana confia de trobar una solució. En qualsevol cas, pot entrenar a l'Eurolliga des del primer dia, on ningú li discuteix les seves aptituds, i cal tenir en compte que el Barcelona no participarà en la Supercopa ACB i que el primer títol important que disputarà serà la Copa del Rei, el febrer de l'any que ve, quan la seva titulació ja serà vàlida a tots els efectes.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut