Bàsquet

Sarunas Jasikevicius, el tècnic preferit pel FC Barcelona per substituir Georgios Bartzokas

El Barça busca un tècnic que rellanci el projecte de la secció de bàsquet després d'una mala temporada en què, sense que les lesions serveixin d'excusa, l'equip ha mostrat molt poc caràcter

Actualitzat

Després de la destitució aquest dimecres de Georgios Bartzokas, el FC Barcelona Lassa té presa per presentar un nou entrenador per la seva secció de bàsquet. La temporada ha estat molt dolenta, amb 34 derrotes en 73 partits, i només un títol, i menor, per les vitrines, la Lliga Catalana. L'estructura que a partir d'ara dirigeix com a màxim responsable el mànager general Nacho Rodríguez busca il·lusionar ràpidament a una afició per connectar-la novament a un equip que, tot i haver viscut un any castigats per les lesions, ha mostrat poc esperit i ànima.

El candidat que millor encaixa en els plans de la directiva barcelonista és un exjugador de la casa, Sarunas Jasikevicius. El lituà formava part de l'equip que va guanyar la primera Copa d'Europa de la secció, i va deixar una forta empremta al Palau Blaugrana. Com a entrenador, té una gran ascendència sobre els seus jugadors, els àrbitres, i un gran control escènic, i ha demostrat ser capaç de portar un grup a priori feble com el Zalgiris a superar els seus límits.

Jasikevicius, però, presenta dos inconvenients. El primer, que coneixedor de l'interès del Barça, i d'altres clubs, es farà valer. Potser per sobre dels límits dels blaugrana, que també han d'indemnitzar Bartzokas per l'any de contracte que li quedava. I el segon, la manca d'un títol d'entrenador homologat per treballar a l'ACB. Aquest segon handicap, però, el podria solucionar aquest estiu amb un primer curs online i després un segon de presencial.

Hi ha altres entrenadors a la llista de candidats. Un és un tècnic amb molta experiència europea, el nord-americà David Blatt. Un altre és un entrenador amb bagatge bàsicament ACB, que ha fet una bona temporada amb el Baskonia, Sito Alonso. I alguns mitjans han situat una altra alternativa, Pedro Martínez, el tècnic que ha portat el València Basket a la final de la Lliga Endesa i que acaba contracte aquest estiu. Cap dels tres, però, sembla tenir el que més valora la directiva del Barça: la capacitat d'il·lusionar de nou els aficionats.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut