Futbol

El Barça eixampla el domini en la Copa del Rei, amb 29 títols repartits durant més d'un segle

El segon en el palmarès del torneig del KO és l'Athletic Club, amb 23 títols

Actualitzat

Amb el títol aconseguit aquest dissabte contra l'Alabès el FC Barcelona suma 29 Copes. La primera la va guanyar l'any 1910. El rei era Alfons XIII i el rival, un equip desaparegut, l'Espanyol de Madrid. El conjunt català va sumar set títols més abans de la Segona República, una època de sequera que no es va trencar fins a la dictadura. El 1963, Franco va presidir l'única final que el Barcelona havia disputat, fins ara, al Camp Nou. Els blaugrana es van imposar al Saragossa i el capità Segarra va recollir la Copa del Generalísimo. Una escena que es va repetir al Bernabéu, contra el Madrid, en l'anomenda "final de les ampolles".

Amb l'arribada de la democràcia i la televisió en color, els barcelonistes van seguir celebrant especialment els trofeus al terreny madridista, com Luis Enrique, el 1997. En la següent edició, a València, contra el Mallorca, el Barça va superar l'Athletic Club, per primera vegada, en el palmarès.

El Barça ha participat en 40 finals, amb un total de 29 victòries, comptant aquest última. I amb aquesta guanyada al Calderon ja en suma tres de consecutives, en els tres anys que l'equip ha estat entrenat per Luis Enrique. Cap club a Europa n'ha guanyat tantes.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut