El Barça sobreviviu a Badalona i es classifica per a la final de l'ACB (60-63)

Els de Jasikevicius superen en quatre partits la Penya i jugaran la final contra el Madrid

Víctor LavagniniActualitzat

El Barça ha guanyat el tercer partit de la sèrie davant del Joventut per 60 a 63 i s'ha classificat per a la final de la Lliga ACB. El conjunt de Jasikevicius ha posat el 3 a 1 a l'eliminatòria en el quart partit, que s'ha disputat a l'Olímpic de Badalona. El Barça disputarà de nou la final contra el Reial Madrid. Aquest dilluns es disputarà el primer partit al Palau.

El Barça ha fet una primera meitat molt fluixa i el partit ha arribat al descans amb un 28 a 19 a favor de la Penya. En la segona meitat els blaugranes han pujat el nivell en atac i han empatat el partit ja en el tercer quart. En el darrer quart, el Barça ha estat molt més còmode i ha gestionat la victòria fins al final.

Un inici molt complicat per al Barça

La Penya s'ha multiplicat físicament, i amb esforç i energia ha tingut el control del partit sobretot en el segon quart. En el primer, molta intensitat, percentatges baixos i pocs punts (14-13) amb 2 triples del Barça de nou intents i zero de cinc dels verd-i-negres.

Entre el primer i el segon parcial el Barça ha estat nou minuts sense anotar, temps que el Joventut ha aprofitat per acumular un botí de 14 a zero amb aquest contraatac que culmina Joel Parra i un triple de Bassas, l'únic dels locals abans del descans, que n'han convertit un més a la segona part. El Barça només ha anotat 6 punts en aquest segon assalt. 28 a 19.

Represa sòlida dels blaugranes, que han pujat línies en defensa i han tornat al partit. Han jugat millor en atac, amb un triple de Mirotic han empatat a 34 i amb un altre de Cory Higgins s'han avançat en el marcador després de molt minuts.

La penya pagava la despesa del primer temps, 11 a 21. L'últim quart ha estat per als jugadors de Jasikevicius, molt solvents amb un Mirotic que ha liderat el seu equip amb 20 punts. La Penya ha remuntat vuit punts i ha empatat el matx a un minut del final. Els defensors del títol han sabut gestionar el cara o creu final contra un Joventut que ha arribat al límit físicament. 60 a 63.