Geyse Ferreira en una imatge d'arxiu
Geyse Ferreira, en una imatge d'arxiu
Copa de la Reina

El Barça deixa el cas Geyse Ferreira en mans dels seus serveis jurídics

Els advocats del club estudien els passos a seguir després que l'Osasuna hagi presentat recurs per l'alineació indeguda de la brasilera

Redacció Esport3Actualitzat

El cas de l'alineació indeguda de Geyse Ferreira contra l'Osasuna ha entrat aquest dimecres en una nova fase després que l'equip navarrès hagi presentat recurs al Comitè de Competició. Mentre el jutge únic de la RFEF analitza les possibles errades comeses pel FC Barcelona i el Sevilla --també a la corda fluixa per un cas idèntic--, i decideix si els elimina de la Copa de la Reina, el club blaugrana ha optat per deixar el cas en mans dels seus serveis jurídics.

El cas podria convertir en estèril la golejada a El Sadar per 0-9. La brasilera, autora d'una de les dianes culers a Pamplona, havia estat expulsada a l'últim partit del torneig del KO que va jugar el curs passat amb el Madrid CFF.

El partit en què va ser expulsada la brasilera va ser emès per Esport3. Aquest és el moment en què veu la vermella:

El Barça s'empara en el fet que l'expulsió no consta a la web de la Federació

El club blaugrana al·lega que els fets l'han agafat "per sorpresa" perquè que "no constava cap sanció de Geyse a les resolucions disciplinàries de la RFEF que es publiquen al web de manera automàtica", motiu pel qual ha estat alineada.

Només acabar el partit, l'entrenador gallec del Barça, Jonatan Giráldez, va comparèixer en roda de premsa i ha donat la mateixa versió de l'embolic:

"Ho hem comentat ara perquè a l'apartat de sancions de la Federació no hi constava cap mena de sanció. Desconec que es pot estar comentant al respecte."

Aquesta és la captura del web de la RFEF, sense cap sanció anotada ni adjunta

De tota manera, la sanció sí que apareix al Sistema Fènix de la RFEF, una plataforma en línia de gestió del futbol federat, creada amb la finalitat d'agilitzar els tràmits i operacions administratives realitzades per jugadors, clubs esportius i federacions territorials. En aquest sentit, tal com detalla el periodista Marc Andrés, el Barça tindria més complicada la defensa:

Un segon cas idèntic al Sevilla

Hi ha la possibilitat que l'ens federatiu hagi comès un defecte de forma no comunicant les sancions pels canals pertinents. Una opció que guanya pes en comprovar que el Sevilla hauria protagonitzat un segon cas idèntic en la mateixa ronda de vuitens de la Copa. Segons informa la COPE, les sevillistes han alineat Nagore Calderón, que també va ser havia de complir sanció per expulsió, en la victòria andalusa contra el Vila-real.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut