Geyse en una imatge d'arxiu (@FCBfemeni)
Copa de la Reina

El Barça podria quedar eliminat de la Copa per alineació indeguda de Geyse Ferreira

La brasilera va ser expulsada en el darrer partit de la competició de la temporada passada, quan jugava al Madrid CFF, per una doble groga

Redacció Esport3Actualitzat

El Barça femení ha golejat l'Osasuna al Sadar en partit de Copa, però podria haver comès alineació indeguda amb Geyse Ferreira. La brasilera havia estat expulsada a l'últim partit de Copa de la Reina que va jugar amb el Madrid CFF i aquest dimarts ha jugat a Pamplona.

Geyse va ser expulsada el 17/03/2022 en el partit del Madrid CFF contra l'Sporting de Huelva de Copa de l'any passat. La futbolista va veure la segona groga al minut 75 i avui hauria d'haver complert la sanció tot i pertànyer a un altre club

El partit en què va ser expulsada la brasilera va ser emès per Esport3. Aquest és el moment en què veu la vermella:

Com que Geyse tampoc no va complir la sanció en Lliga, com marca el reglament i seguint la normativa, no hauria pogut jugar. De tota manera, a la web de la Federació Espanyola de Futbol no apareix l'esmentada sanció així que, de moment, les conseqüències per al club blaugrana són un interrogant.

El Barça s'empara en què l'expulsió no consta a la web de la federació

El club blaugrana al·lega que els fets l'han agafat "per sorpresa" perquè que "no constava cap sanció de Geyse a les resolucions disciplinàries de la RFEF que es publiquen al web de manera automàtica", motiu pel qual ha estat alineada.

Només acabar el partit, l'entrenador gallec del Barça, Jonatan Giráldez, ha comparegut en roda de premsa i ha donat la mateixa versió de l'embolic:

"Ho hem comentat ara perquè a l'apartat de sancions de la Federació no hi constava cap mena de sanció. Desconec que es pot estar comentant al respecte."

Aquesta és la captura del web de la RFEF, sense cap sanció anotada ni adjunta

De tota manera, la sanció sí que apareix al Sistema Fènix de la RFEF, una plataforma en línia de gestió del futbol federat, creada amb la finalitat d'agilitzar els tràmits i operacions administratives realitzades per jugadors, clubs esportius i federacions territorials. En aquest sentit, tal com detalla el periodista Marc Andrés, el Barça tindria més complicada la defensa:

 

 

L'Osasuna recorrerà el partit

El club navarrès ja s'ha manifestat i ha decidit que recorrerà el partit per l'alineació indeguda de la futbolista Geyse Ferreira. La junta directiva de l'entitat ha adoptat la decisió després de la disputa del matx "motivada pel respecte que mereixen les seves jugadores i afició davant l'evident infracció del reglament, i reconeix alhora des de la màxima esportivitat i respecte cap a la institució blaugrana la seva superioritat sobre el terreny de joc".

 

Un segon cas idèntic al Sevilla

La possibilitat que l'ens federatiu hagi comès un defecte de forma no comunicant les sancions pels canals pertinents podria explicar la decisió del Barça d'alinear Ferreira. Una possibilitat que guanya pes en comprovar que el Sevilla hauria protagonitzat un segon cas idèntic en la mateixa ronda de vuitens de la Copa. Segons informa la COPE, les sevillistes han alineat Nagore Calderón, que també va ser havia de complir sanció per expulsió, en la victòria andalusa contra el València.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut