Les xifres extraordinàries de Pep Guardiola
Les xifres extraordinàries de Pep Guardiola
Futbol internacional

El balanç extraordinari de Pep Guardiola en 500 partits de Lliga

Tot i la derrota del City contra l'United, el tècnic de Santpedor tanca el cinquè centenari amb gairebé un 76% de victòries i 10 títols entre les competicions domèstiques disputades amb el Barça, el Bayern de Munic i els citizens

Redacció Esport3Actualitzat

Si ja no queda, pràcticament, cap dubte que Pep Guardiola és un dels millors entrenadors de futbol, les xifres de fiabilitat guanyadora amb les quals el tècnic de Santpedor ha arribat als 500 partits de Lliga reafirmen la seva qualitat a les banquetes. Malgrat la derrota del Manchester City contra el Manchester United (2-1), amb gairebé un 76% de victòries, l'entrenador bagenc ha guanyat 10 de les 13 competicions domèstiques que ha dirigit entre el Barça, el Bayern de Munic i els citizens. 

De fet, només en el 25% del total de partits disputats, els equips de Pep Guardiola han empatat o perdut. Concretament, l'exentrenador del Barça ha registrat un 14% d'empats i tan sols un 11% de derrotes. Del percentatge d'enfrontaments perduts, Guardiola acumula la xifra més alta amb el Manchester City, un 13%; un 9% amb el Bayern de Munich; i un 7% amb el Barça.

 

Pep Guardiola ha aconseguit 10 títols de Lliga de les 13 temporades completes que ha dirigit a les banquetes. El repartiment entre els tres equips que ha entrenat és el següent: al Camp Nou, el tècnic bagenc va conquistar tres de les quatre lligues dirigides (no va guanyar la de la temporada 2011-2012); a l'Allianz Arena va aixecar les tres lligues que va disputar (2014-15-16); mentre que a l'Etihad Stadium ha guanyat quatre de les sis campanyes completes que porta sense comptar l'actual (2018-19-21-22). 

Finalment, pel que fa als conjunts contra els quals ha marcat i encaixat més gols, tots els equips destacats en aquesta faceta són de la Premier League, però per una qüestió percentual, ja que és on més partits acumula Pep Guardiola.

ARXIVAT A:
Guardiola
Anar al contingut