Iñigo Martínez i Joao Cancelo són els últims jugadors que han tingut episodis polèmics
Iñigo Martínez i Joao Cancelo són els últims jugadors que han tingut episodis polèmics
Barça

Com actua el Barça en els incidents amb tiktokers a la Ciutat Esportiva

L'esbroncada d'Iñigo Martínez als carrers de Sant Joan Despí obre el debat sobre què pot fer el club davant l'auge d'aquests episodis

Redacció Esport3Actualitzat

L'incident del defensa blaugrana Iñigo Martínez amb un grup de tiktokers al voltant de la Ciutat Esportiva aquest dilluns ha obert el debat sobre com s'ha d'actuar davant l'assetjament que viuen les estrelles de futbol. Com han d'actuar els jugadors i què pot fer el Barça en aquests casos. En tractar-se d'incidents fora de les instal·lacions del club, les opcions es redueixen. Però el Barça és conscient de la problemàtica i actua al respecte.

Des del Barça es fan xerrades periòdiques als jugadors del primer equip per explicar-los què pot passar si s'aturen a signar autògrafs fora de les instal·lacions del club. D'una banda, perquè es consideren situacions de perill per acumulació de gent a la via pública, i de l'altre per no caure en possibles provocacions, pel dany reputacional que pot suposar pel jugador i pel club.

El que abans eren paparazzis, ara són joves que volen generar contingut per a les xarxes socials. El rèdit econòmic i la reputació que dona tenir milions de visites a TikTok fa que molts usuaris facin autèntiques maratons a les rotondes de Sant Joan Despí. La majoria amb perspectiva d'aficionat, i una minoria amb voluntat provocadora per obtenir una reacció que encara es faci més viral.

En altres casos, els articles signats amb els autògrafs dels jugadors acaben en plataformes de revenda per fer negoci.

Qui té competència per actuar?

Els incidents amb els tiktokers es produeixen quan els jugadors ja han abandonat la Ciutat Esportiva Joan Gamper, i per tant quan estan a la via pública amb els seus respectius vehicles.

El servei de seguretat privada del club, doncs, no pot intervenir de manera directa, ja que les competències d'actuació corresponen en aquest cas a la Policia Local de Sant Joan Despí o als Mossos d'Esquadra, segons el tipus d'incident.

El Barça fa èmfasi en el treball de prevenció, gestió i resolució de qualsevol incident que es produeixi a les instal·lacions de la Ciutat Esportiva quan els jugadors hi accedeixen o les abandonen, com en el cas de l'episodi amb Iñigo Martínez.

En aquest sentit, el Departament de Seguretat del Futbol Club Barcelona es coordina de manera permanent amb els cossos de seguretat competents (local i Mossos), amb un flux permanent d'informació orientat a comunicar els incidents que es produeixin i intentar minimitzar els riscos associats.

En aquest reel podeu veure alguns dels incidents de jugadors del Barça amb aficionats al voltant de la Ciutat Esportiva:
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Esport3 (@esport3)

Anar al contingut