BARÇA

Cancelo és la prioritat per a la propera temporada: les opcions del Barça per retenir-lo

L'àrea esportiva el considera una peça clau de cara al futur, però caldrà arribar a un acord amb el Manchester City per poder-ne garantir la continuïtat

Francesc LatorreActualitzat

Va marcar el gol de l'empat contra el Porto i va donar l'assistència de la diana de la victòria, obra del seu compatriota Joao Félix. Cancelo va ser distingit com a MVP del darrer partit de Champions i va afegir més motius perquè el Barça aposti per la seva continuïtat de cara a la temporada que ve. De moment, cos tècnic, àrea de futbol i directiva estan més que satisfets amb el rendiment del portuguès.

Però perquè això sigui viable caldrà arribar a un acord amb el Manchester City, club propietari del jugador, que és a Barcelona en qualitat de cedit fins a final de temporada. Per poder-se'l quedar en propietat, el Barça hauria de pactar amb els citizens un preu suportable per la delicada economia blaugrana.

Una altra opció passaria per allargar la cessió una temporada més. Els fets que la relació entre Guardiola i Cancelo no sigui precisament bona i que el City tingui coberta la demarcació de lateral dret juguen a favor dels interessos barcelonistes.

Titular indiscutible

Cancelo va debutar de blaugrana jugant mitja hora el dia 3 de setembre contra l'Osasuna a Pamplona. Des d'aleshores ha encadenat 15 titularitats consecutives (la majoria, de vegades, jugant el partit sencer). És dels jugadors que més minuts acumula de la plantilla i ja té tres gols i dues assistències al seu full de serveis.

Des del cos tècnic, se'n valora molt positivament el fortíssim caràcter competitiu i una polivalència que li permet ocupar diverses demarcacions al dibuix de Xavi. Se'l va fitxar perquè fos el lateral dret de referència, però ha ocupat també la posició d'extrem, ha jugat per dins i la gran actuació contra el Porto la va signar des la banda esquerra

"Encara queda molta temporada al davant", remarquen des del club, però l'aposta per Cancelo és ferma. Sense pressa, però sense pausa, perquè el Barça no vol que cap altre club pugui arribar a tenir la temptació d'incorporar-lo.

Cancelo ha comandat la reacció del Barça (EFE)
Cancelo, titular en 15 partits consecutius (EFE)
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut