Cubarsí lluita amb Mayoral (EFE)
Cubarsí lluita amb Mayoral dissabte passat a Montjuïc (EFE)
Barça

Blindatge a Cubarsí: una clàusula gens prohibitiva

El Barça comença a treballar en la millora del contracte del jove central. L'estiu passat, una trucada d'Òscar Hernández va frenar la seva sortida al Manchester City, via Girona

Redacció Esport3Actualitzat

Pocs recorden una irrupció com la de Pau Cubarsí al primer equip del Barça. Només té 17 anys, i acabats de fer, però ja s'ha consolidat a l'eix de la defensa. Per Xavi, no hi ha dubtes sobre el seu rendiment. Tampoc en tenen a l'àrea esportiva, conscients que s'han de posar mans a l'obra per blindar-lo davant l'amenaça dels grans d'Europa.

El d'Estanyol va firmar l'estiu passat, en edat juvenil, el seu contracte fins al 2026. Té una clàusula de rescissió, però, que no va més enllà dels 10 milions d'euros, una xifra gens desorbitada. A les oficines del club, ja estan treballant per resoldre aquesta situació i, sobretot, per poder presentar una nova oferta de renovació al jugador quan faci els 18 anys.

Òscar Hernández hi va intervenir

De fet, l'estiu passat, el Manchester City va mirar de seduir Cubarsí amb una proposta que incloïa cedir-lo al Girona fins que fos major d'edat i, després, fer el salt a l'Etihad. El central va tenir dubtes. No tenia clar que Xavi li atorgués gaire protagonisme i veia que, al Barça Atlètic, Rafa Márquez tenia altres preferències.

 

Des de la secretaria tècnica van advertir d'aquest interès al mateix Xavi. El tècnic del Barça va encarregar al seu germà, Òscar, que truqués a Cubarsí per fer-li veure que acabaria tenint minuts al primer equip. No va fer la pretemporada perquè tenia compromisos amb la selecció espanyola, però va entrar en la convocatòria per a la tercera jornada de Lliga, al camp del Vila-real.

També Deco i Joan Soler, responsable del futbol formatiu blaugrana, van estar àgils. Al juliol, es feien la foto amb Cubarsí rubricant l'ampliació de contracte. El City va desistir aleshores del defensa, però no el perd de vista. La clàusula no és gens prohibitiva. Ara bé, Cubarsí no té cap intenció de canviar d'aires.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FC Barcelona (@fcbarcelona)

Joan Vilà té bon ull

Per Xavi Hernández, l'aposta per Cubarsí era clara de feia temps. Joan Vilà, exentrenador del planter blaugrana i bon amic de Xavi, ja l'havia advertit del seu potencial. Vilà l'havia seguit en molts partits de les categories inferiors, mentre acompanyava Héctor Fort en tasques de coaching, i allà va descobrir un central amb fusta de primer equip. El temps li ha acabat donant la raó.

Joan Vilà, un defensor a ultrança del model
Joan Vilà, un defensor a ultrança del model Barça (FCB)
ARXIVAT A:
Pau Cubarsí
Anar al contingut