futbol

Barça i Madrid no estan sols: un tercer club es posiciona a favor de la Superlliga

El president del Nàpols, De Laurentiis, s'ha manifestat molts cops contra els criteris de la UEFA

Redacció Esport3Actualitzat

Entre l'allau de comunicats d'equips contraris a la Superlliga, ha estat rellevant veure una posició pròxima a Barça i Madrid. Aurelio De Laurentiis, incombustible president del Nàpols, proper rival dels culers a la Champions, s'ha mostrat favorable a "acollir favorablement" la sentència del tribunal europeu que dona llum verda al projecte.

De Laurentiis s'ha manifestat molts cops contra els criteris de la UEFA i advoca des de fa temps per una nova competició que trenqui el monopoli de l'organisme presidit per Ceferin. "Estaria disposat a participar en un diàleg amb altres grans clubs europeus" i "construir junts el nou projecte", ha declarat a l'agència ANSA.

Amb tot, el seu club no estava entre els 12 membres fundacionals. D'italians només hi havia una Juventus que guarda silenci sobre la resolució d'aquest dijous i un Inter de Milà que ara mateix s'hi oposa. La Sèrie A tampoc s'ha mullat a hores d'ara.

Laporta i Florentino reaccionen a la sentència de la Superlliga

El Barça ha emès un comunicat en què expressa la seva satisfacció amb la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) en què s'avala el projecte de la Superlliga proposat per A22 Sports.

Com una de les entitats impulsores de la Superlliga, el club blaugrana considera que la sentència "obre la via a una nova competició de futbol de màxim nivell a Europa en manifestar-se en contra de la figura del monopoli al món del futbol".

El club ha afirmat també que creu que la sostenibilitat del futbol europeu a mitjà termini passa per la creació d'un concepte com el que encapçala A22 per a la Superlliga:

"Un model competitiu que aporti solucions a la sobrecàrrega del calendari i a l'excés de partits de seleccions nacionals, que avanci en la regulació pel que fa al fair play financer entre els equips de la competició i que posi els jugadors i els aficionats del futbol locals i internacionals al centre de l'espectacle. Un model que respecti el funcionament i la sostenibilitat de les competicions domèstiques i que ha de tenir en la meritocràcia dels resultats el motor principal del joc."

El Barça dona suport a la proposta de Superlliga impulsada per A22 i anima a "iniciar un debat constructiu entre tots els organismes futbolístics tant en l'àmbit domèstic com en l'internacional".

El president de l'ens blaugrana, Joan Laporta, ha afirmat: "Aquesta resolució té una gran rellevància per al futur del nostre esport". 

 

Florentino: "El futbol no serà mai més un monopoli"

El president del Reial Madrid també ha acollit amb satisfacció la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea. En una compareixença que ha fet a través dels canals oficials del club, Florentino Pérez considera que la decisió de la cúria obre la porta clarament a la creació de la Superlliga.

"El futbol de clubs ja no serà mai més un monopoli. Els clubs som amos del nostre destí. Veiem reconegut el nostre dret a proposar i impulsar les competicions que modernitzin el nostre esport i atreguin els aficionats de tot el món. El Reial Madrid seguirà treballant pel bé del futbol."

Des del club blanc, el seu màxim dirigent assegura que defensen un projecte modern i compatible amb les competicions nacionals, que portarà sostenibilitat econòmica als clubs i que agradarà als aficionats.

El president madridista ha tancat la seva intervenció recordant la transcendència de la decisió que ha pres el TJUE.

"Avui és un gran dia per a la història del futbol i per a la història de l'esport."

Amb la sentència del TJUE, aquest dijous torna a començar a rodar el projecte de la Superlliga. Florentino ja ha avançat que s'intensificaran les campanyes per explicar amb detall la competició.

Joan Laporta i Florentino Pérez en una trobada anterior
Joan Laporta i Florentino Pérez, satisfets pel rumb de la Superlliga
ARXIVAT A:
Superlliga
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut