Els entrenadors que més sonen
Els entrenadors que més sonen: Flick, De Zerbi, Motta i Tuchel (Europa Press)
Futbol

Banquetes calentes: de 3 a 5 grans del futbol europeu a la recerca de tècnic

Bayern de Múnic, Juventus o Chelsea busquen inquilí per a la banqueta. Barça i United s'hi poden afegir. Els candidats són més o menys els mateixos

Redacció Esport3Actualitzat

La partida de pòquer entre els equips sense entrenador comença a arribar a la seva fi en un ambient ple d'incerteses. Molts noms sobre la taula, però cap decisió ferma. Un moviment o aposta pot iniciar un efecte dominó. A la baralla, si fa no fa els mateixos noms: Hansi Flick, Thiago Motta, Tuchel, De Zerbi, Oliver Glasner, Rafa Márquez, Erik ten Hag... i Xavi Hernández.

Els equips grans d'Europa busquen entrenador i el temps es tira a sobre de cara a la planificació de la nova temporada. El Liverpool ja té el relleu de Klopp, l'entrenador del Feyenoord, Arne Slot. Però el Bayern de Múnic i el Barça encara continuen amb el serial a les banquetes. A ambdós clubs, se'ls sumen el Chelsea, la Juventus i, probablement, el Manchester United.

FC Barcelona

Xavi marxava, després es quedava i ara dependrà d'una trobada entre l'egarenc i la junta directiva, on Deco farà un balanç de la temporada. La reunió estava programada per a després del Barça-Rayo, però un refredat de Laporta la va posposar. Al mes de febrer, el Barça començava el càsting per trobar un nou entrenador per la següent temporada.

Hansi Flick sonava amb força. L'entrenador alemany vol agafar les regnes de l'equip i la bona relació del seu representant, Pini Zahavi, amb Laporta es presumia clau. Una altra opció era apostar per Rafa Márquez. El mexicà està quallant una molt bona temporada amb el filial, però no tothom estava convençut. Al seu torn, De Zerbi (Brighton) va estar sobre la taula. Des d'aleshores, la temporada de l'italià -11è classificat a la Premier- ha anat decaient.

El 24 d'abril, Rafa Yuste anunciava la continuïtat de Xavi per a la següent temporada. A partir d'aquest anunci, el Barça ho feia oficial en una roda de premsa amb Deco, Laporta i l'entrenador. El de Terrassa canviava d'opinió i es veia "amb forces" per afrontar la nova temporada. Un gir de 180 graus, que tornaria al punt de partida inicial. Un descontrol total al club. Així doncs, el futur de Xavi es decidirà un cop acabi la lliga, encara que alguns el veuen més fora que dins, d'altres no descarten cap opció.

Bayern de Múnic

Amb el rebombori que ha generat el Barça, el cas del Bayern ha quedat en un segon pla. No obstant això, el ball de bastons a Baviera és igual de caòtic o fins i tot més. El club va decidir prescindir dels serveis de Tuchel a final de temporada amb l'esperança de trobar un nou entrenador. 

La renovació de Xabi Alonso pel Bayer Leverkusen va calmar les grans expectatives dels aficionats. El Bayern es va llençar a negociar amb el seleccionador nacional, Julian Nagelsmann. Finalment, però, va acabar renovant el seu càrrec. Tocava activar el pla CRalf Rangnick. El seleccionador austríac també va rebutjar l'oferta i els nervis augmentaven a les oficines de Múnic.

El club va fer-se enrere i va reprendre les negociacions amb l'entrenador actual, Thomas Tuchel. El tècnic té contracte en vigor i va acceptar negociar les condicions, però tampoc van arribar a bon port. El llistat de noms s'escurçava. Max Eberl, director esportiu del Bayern confirmava que Roberto De Zerbi tampoc seria possible. L'última notícia que hi ha ve del diari Bild, que afirma que l'entrenador del Benfica, Roger Schmidt hauria rebutjat l'oferta de les banquetes de l'Allianz Arena. El mateix mitjà assegura que han contactat amb més d'una desena d'entrenadors sense èxit. Ara tenen el nom de Vincent Kompany sobre la taula.

Chelsea

Mauricio Pochettino tornava a les banquetes després d'un any sabàtic. L'argentí era el nou entrenador a Stamford Bridge. El Chelsea fa anys que fitxa molts jugadors, gastant grans quantitats de diners per tornar a ser un dels equips punters a Europa. Però com s'ha demostrat aquesta temporada, encara estan molt lluny. El dimarts, els 'blues' van anunciar la marxa de Pochettino. L'ex del PSG, Tottenham, Southampton i Espanyol haurà de buscar equip. I l'equip londinenc, un nou inquilí per a la seva banqueta, una de les més calentes del panorama actual. 

Juventus

La Juventus de Torí va guanyar la Copa d'Itàlia per la mínima contra l'Atalanta (0-1). Dos dies després, el club feia oficial la marxa de Massimiliano Allegri. Era un secret a veus que al final de temporada marxaria, però la Juventus el va acomiadar el 17 de maig quan faltaven dos partits de lliga per disputar-se.

Paolo Montero assumeix el càrrec d'entrenador interí i mentrestant, busquen tècnic per la pròxima temporada. Darrere de l'acomiadament prematur hi ha l'esbroncada al director de Tuttosport amb amenaces i insults inclosos. Al comunicat, s'esmentava el següent:

"El comiat es deu a certs comportaments durant i després de la final de la Copa d'Itàlia que el club va considerar incompatibles amb els valors de la Juventus."

Els de Torí tenen entre cella i cella a Thiago Motta. L'exjugador del Barça ha classificat al Bolonya per la Champions 60 anys després. De moment, no hi ha notícies ni acord amb el tècnic i les alarmes comencen a sonar al nord d'Itàlia.

Manchester United

L'any de l'United ha estat molt decepcionant. Vuitens a la Premier, eliminats a la fase de grups de Champions, només poden classificar-se per competicions europees si derroten al Manchester City a la final de la FA Cup (dissabte 25 a les 16.00 h). Una temporada fosca i trista, que ha contrarestat els esforços de Hojlund (fitxat per 75M a l'Atalanta) i Garnacho. L'etapa d'Erik ten Hag a Manchester pot estar arribant a la fi i comencen a relacionar a l'holandès amb altres clubs.

Anar al contingut