En pocs instants, Massimo Allegri va passar d'escridassar l'àrbitre assistent a ser mantejat (Reuters)

L'enuig de Massimo Allegri abans de guanyar la Copa d'Itàlia

L'entrenador de la Juventus, Massimiliano Allegri, acaba expulsat instants abans que el seu equip guanyi per quinzena vegada la Copa d'Itàlia al derrotar l'Atalanta per 1 a 0

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

L'empipament de Massimiliano Allegri va ser èpic. En el temps afegit, amb l'Atalanta buscant desesperadament l'empat, un defensa de la Juve cau a terra i els de Bèrgam van estar a punt de fer gol. L'acció va fer enfadar moltíssim Allegri, que es va encarar immediatament al quart àrbitre, demanant explicacions, tot traient-se l'americana, que va llançar a terra.

Les seves formes li van costar la vermella directa. El tècnic de la Juve es va treure aleshores la corbata, va marxar del camp aplaudint la decisió arbitral i mostrant-li al col·legiat el dit polze cap amunt, amb clara intenció burleta. Allegri va començar a descordar-se la camisa però no se la va treure, finalment. Una empipada majúscula, en qualsevol cas, fruit, sens dubte, de la tensió del partit.

De fet, la Juventus va marcar aviat, mitjançant el serbi Dusan Vlahovic, en el minut 4, i a partir d'aquí es va estar defensant pràcticament tot el partit i esperant l'oportunitat de sentenciar en un contraatac. En el minut 73, Vlahovic va tornar a marcar, però el gol va ser anul·lat a instàncies del VAR. Està clar, però, que l'acció a l'àrea de la Vecchia Signora, en el temps afegit, i que va estar a punt de fer saltar pels aires tota la feina  de la Juventus, va ser l'espurna que va provocar la reacció irada d'Allegri.

Els jugadors de la Juventus van celebrar el títol al vestidor, com sol ser habitual en aquests casos, tot cantant, ballant i bevent.